Könnyű, friss zöldborsóleves
Hozzávalók:
- kb. fél kg zöldborsó
- 1-2 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 1 ek. liszt
- 1-2 ek. olaj
- só vagy ételízesítő
- petrezselyem
- esetleg tészta
Elkészítés:
A kevés zsiradékon rövid ideig pirítom a megtisztított,felaprózott, kevés ételízesítővel megszórt sárgarépát, gyökeret.
A pirítás után, megszórom kevés liszttel, összekeverem, és kevés vizet adok hozzá, s így párolom kb. 20(-30) percig: hogy a gyökérzöldségek úgy félig főjenek meg.
Ezután felengedem vízzel, és hozzáadom a zöldborsót, petrezselyemzöldet.
Forrástól számítva még kb. 15 percig főzöm.
Amennyiben tésztát is főzök bele, azt a borsó után úgy 5-10 perccel adom hozzá.
Én a tészta helyett, 1 db tojásból készült csipetkével készíteném el. :
-------------------------------------------
Hozzávalók:
- kb. fél kg zöldborsó
- 1-2 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 1 ek. liszt
- 1-2 ek. olaj
- só vagy ételízesítő
- petrezselyem
- esetleg tészta
Elkészítés:
A kevés zsiradékon rövid ideig pirítom a megtisztított,felaprózott, kevés ételízesítővel megszórt sárgarépát, gyökeret.
A pirítás után, megszórom kevés liszttel, összekeverem, és kevés vizet adok hozzá, s így párolom kb. 20(-30) percig: hogy a gyökérzöldségek úgy félig főjenek meg.
Ezután felengedem vízzel, és hozzáadom a zöldborsót, petrezselyemzöldet.
Forrástól számítva még kb. 15 percig főzöm.
Amennyiben tésztát is főzök bele, azt a borsó után úgy 5-10 perccel adom hozzá.
Én a tészta helyett, 1 db tojásból készült csipetkével készíteném el. :
-------------------------------------------