JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Igazi magyar gulyásleves

    Admin
    Admin
    Admin


    Hozzászólások száma : 33
    Points : 106
    Reputation : 0
    Join date : 2011. Feb. 23.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Igazi magyar gulyásleves Empty Igazi magyar gulyásleves

    Témanyitás  Admin Csüt. Május 03 2012, 07:36




    Igazi magyar gulyásleves



    Igazi magyar gulyásleves Igazi%20magyargulyasleves



    Hozzávalók 6 személyre:

    80 dkg marhahús (lábszár a legjobb)
    40 dkg sárgarépa,
    20 dkg fehérrépa,
    60 dkg krumpli,
    1-2 paradicsom,
    1-2 paprika,
    80 dkg fej vöröshagyma,
    zsír, vagy olaj
    csipetke
    3-5 tk.pirospaprika
    1 tk. köménymag,
    2 db babérlevél
    bors

    gulyáskrém (csípős)
    friss, ropogós kenyér!

    Elkészítése:

    A vöröshagymát vágd apróra, lassú tűzön fonnyaszd meg a zsíron vagy olajon.
    Amikor a hagyma zsírjára pirult, tedd bele a kis kockákra vágott apró húst, nyomd bele a tubus gulyáskrémet, és csak utána sózd meg, nehogy túl sós legyen, és néhányszor megkeverve lassan pirítsd megint zsírjára.
    Ezután a húst - kevés vizet hozzáadva, éppen hogy ellepje (rövid lében) párold majdnem puhára,
    közben add hozzá a köményt, a babérlevelet, szórd meg 3-5 teáskanál pirospaprikával és jól keverd át .
    Ha elforr a leve mindig kis vizet öntünk hozzá, lassú tűzön főzzük, éppen csak pöfékeljen, nem szabad lobogva forrnia.
    Közben megpucoljuk a zöldségeket, mindent kockákra darabolunk, hidd el így a legfinomabb, szinte elolvad majd a szádban.
    Amikor a hús már majdnem puha, pirítsd ismét zsírjára, add hozzá a kis kockákra vágott burgonyát, s addig pirítsd, amíg a krumpli üvegesedni kezd.
    Ekkor add hozzá a darabokra vágott (nem szeletelt) sárgarépát, fehérrépát, zöldpaprikát, a paradicsomot, s öntsd fel 1,5-2,5 liter vízzel.
    Sózd, s főzd, míg a krumpli és a zöldségek is megpuhulnak.
    Végül, ha már elégedettek vagyunk a hússal, beleszórjuk a csipetkét és lobogó lében kb. 5 perc alatt folyamatos keveréssel készre főzzük.

    Jó étvágyat hozzá! yes:



    Igazi magyar gulyásleves Kenyer_3fgfg



    ---------------------------------------



      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 05:51