Savanyú vetrece
(Borsos tokány savanyú változata)
Hozzávalók:
1 kis fakanál zsír
15 dkg húsos szalonna
2 fej vöröshagyma
1 egész csirkemell
5 gerezd fokhagyma
chilli, vagy erős paprika, ami el is hagyható
ső
őrölt bors
5 db kicsi csemegeuborka, (vagy 1 kis pohár tejföl, pici ecettel)
1 púpozott evőkanál liszt a habaráshoz
0,5 kg rövid csőtészta (vagy bármilyen pörkölt mellé illő tészta)
Elkészítése:
Vékony csíkokra vágjuk a szalonnát, melyet a zsíron megpirítunk.
Hozzáadjuk a kockára vágott vöröshagymát, és azzal tovább dinszteljük.
Sózzuk, borsozzuk, az erőset is hozzáadjuk, és egy pici vizet öntünk alá, és zsírjára pirítjuk az egészet.
Beletesszük, az előzőleg vékony csíkokra vágott csirkemellet, és a megtört fokhagymát.
A hús fehéredéséig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Hamar megfő, mert a csirkemellnek nem kell sok idő.
A tésztát közben kifőzzük, sós vízben, és leszűrjük.
Majd elkészítjük a habarást, és vékony csíkokra vágjuk az uborkákat,
Természetesen, ha nem uborkával készítjük, akkor tejfölös habarást készítünk.
Mikor megfőtt a csirkemell, behabarjuk, és beletesszük az uborkát is.
2-3 perces rottyanás után készen is van.
Jó étvágyat hozzá! :
Kipróbáltam, főtt burgonyával is nagyon finom. :
------------------------------------------------
(Borsos tokány savanyú változata)
Hozzávalók:
1 kis fakanál zsír
15 dkg húsos szalonna
2 fej vöröshagyma
1 egész csirkemell
5 gerezd fokhagyma
chilli, vagy erős paprika, ami el is hagyható
ső
őrölt bors
5 db kicsi csemegeuborka, (vagy 1 kis pohár tejföl, pici ecettel)
1 púpozott evőkanál liszt a habaráshoz
0,5 kg rövid csőtészta (vagy bármilyen pörkölt mellé illő tészta)
Elkészítése:
Vékony csíkokra vágjuk a szalonnát, melyet a zsíron megpirítunk.
Hozzáadjuk a kockára vágott vöröshagymát, és azzal tovább dinszteljük.
Sózzuk, borsozzuk, az erőset is hozzáadjuk, és egy pici vizet öntünk alá, és zsírjára pirítjuk az egészet.
Beletesszük, az előzőleg vékony csíkokra vágott csirkemellet, és a megtört fokhagymát.
A hús fehéredéséig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Hamar megfő, mert a csirkemellnek nem kell sok idő.
A tésztát közben kifőzzük, sós vízben, és leszűrjük.
Majd elkészítjük a habarást, és vékony csíkokra vágjuk az uborkákat,
Természetesen, ha nem uborkával készítjük, akkor tejfölös habarást készítünk.
Mikor megfőtt a csirkemell, behabarjuk, és beletesszük az uborkát is.
2-3 perces rottyanás után készen is van.
Jó étvágyat hozzá! :
Kipróbáltam, főtt burgonyával is nagyon finom. :
------------------------------------------------