Savanyú tojás
Hozzávalók:
4 egész tojás,
3 dkg zsír,
3 dkg liszt,
ecet,
babérlevél,
só
Elkészítése:
A zsírból, és a lisztből világosbarna rántást készítünk.
Annyi vízzel felengedjük, hogy se híg, se túl sűrű ne legyen.
Sóval, babérlevéllel, és pici ecettel ízesítjük.
10 percig kis lángon forraljuk.
Majd a tojásokat beleütjük, finoman, hogy ne folyjanak szét.
Kavargatás nélkül 3-4 percig főzzük még.
Önálló, gyors vacsora étel.
--------------------------------
Hozzávalók:
4 egész tojás,
3 dkg zsír,
3 dkg liszt,
ecet,
babérlevél,
só
Elkészítése:
A zsírból, és a lisztből világosbarna rántást készítünk.
Annyi vízzel felengedjük, hogy se híg, se túl sűrű ne legyen.
Sóval, babérlevéllel, és pici ecettel ízesítjük.
10 percig kis lángon forraljuk.
Majd a tojásokat beleütjük, finoman, hogy ne folyjanak szét.
Kavargatás nélkül 3-4 percig főzzük még.
Önálló, gyors vacsora étel.
--------------------------------