Narancsos-mandarinos fagylalt
Verjünk kőkemény habbá egy fél literes habtejszínt.
Öt-hat hatalmas narancs héját reszeljük le, nyomjuk ki a levüket,
és jó néhány mag nélküli mandarint pucoljunk meg.
Ha nagyon vékony a hártyájuk: rajtuk lehet hagyni,
de tényleg csak akkor, különben szedjük le a mandaringerezdekről azt is,
és vágjuk őket össze.
Tegyünk hozzájuk három nagy kanál finom gyümölcsös jellegű mézet,
egy csöpp fahéjat és kevés reszelt szerecsendiót.
Ezt a masszát nagyon óvatosan keverjük a tejszínhabhoz.
Ha van fagylaltgépünk, tegyük bele az egészet
- ha nincs, ahogy nekem sincs, egyszerűen tegyük a mélyhűtőbe,
és 15-30 percenként keverjük át, hogy egyenletesen szilárduljon.
Van, aki szereti, ha étcsokoládé-forgácsot, pirított mogyorót teszünk bele
- én inkább a tetejére teszek pirított pisztáciát vagy mandulaforgácsot, amikor tálaljuk.
-------------------------
Verjünk kőkemény habbá egy fél literes habtejszínt.
Öt-hat hatalmas narancs héját reszeljük le, nyomjuk ki a levüket,
és jó néhány mag nélküli mandarint pucoljunk meg.
Ha nagyon vékony a hártyájuk: rajtuk lehet hagyni,
de tényleg csak akkor, különben szedjük le a mandaringerezdekről azt is,
és vágjuk őket össze.
Tegyünk hozzájuk három nagy kanál finom gyümölcsös jellegű mézet,
egy csöpp fahéjat és kevés reszelt szerecsendiót.
Ezt a masszát nagyon óvatosan keverjük a tejszínhabhoz.
Ha van fagylaltgépünk, tegyük bele az egészet
- ha nincs, ahogy nekem sincs, egyszerűen tegyük a mélyhűtőbe,
és 15-30 percenként keverjük át, hogy egyenletesen szilárduljon.
Van, aki szereti, ha étcsokoládé-forgácsot, pirított mogyorót teszünk bele
- én inkább a tetejére teszek pirított pisztáciát vagy mandulaforgácsot, amikor tálaljuk.
-------------------------