Karamella fagylalt
Hozzávalók:
2 dl tej
3 dl tejszín
0,5 dl víz
15 dkg kristálycukor
1 tojássárga
3 dkg vaj
1 zacskó vaníliás cukor
csipetnyi só
Elkészítés:
A vajat serpenyõben felforrósítjuk, majd a cukrot rászórjuk.
Folytonos kevergetés közben szép világosbarnára pirítjuk.
Ezután-nagyon óvatosan, hogy ne fröcsögjön - ráöntjük a vizet, és
addig forraljuk, amíg a karamellcukor fel nem olvad.
Hagyjuk kihûlni.
Közben a tojássárgát a vaníliás cukorral habosra keverjük,
megsózzuk, majd turmixgépbe öntjük.
Rátöltjük a tejet, a tejszínt és a már kihûlt, folyékony karamellt.
Az egészet habosra keverjük.
Betöltjük a fagylaltgép tartályába és megfagyasztjuk.
Sok sikert az elkészítéséhez, : és jó étvágyat hozzá! :
--------------------------------
Hozzávalók:
2 dl tej
3 dl tejszín
0,5 dl víz
15 dkg kristálycukor
1 tojássárga
3 dkg vaj
1 zacskó vaníliás cukor
csipetnyi só
Elkészítés:
A vajat serpenyõben felforrósítjuk, majd a cukrot rászórjuk.
Folytonos kevergetés közben szép világosbarnára pirítjuk.
Ezután-nagyon óvatosan, hogy ne fröcsögjön - ráöntjük a vizet, és
addig forraljuk, amíg a karamellcukor fel nem olvad.
Hagyjuk kihûlni.
Közben a tojássárgát a vaníliás cukorral habosra keverjük,
megsózzuk, majd turmixgépbe öntjük.
Rátöltjük a tejet, a tejszínt és a már kihûlt, folyékony karamellt.
Az egészet habosra keverjük.
Betöltjük a fagylaltgép tartályába és megfagyasztjuk.
Sok sikert az elkészítéséhez, : és jó étvágyat hozzá! :
--------------------------------