JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Palócleves másként

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Palócleves másként Empty Palócleves másként

    Témanyitás  Jolcsi Szomb. Május 26 2012, 18:59




    Palócleves másként


    Palócleves másként Palocleves



    Hozzávalók:

    30 dkg sovány hús
    25 dkg zöldbab
    1 kis fakanálnyi zsír
    1 púpozott ek. liszt
    2 dl tejföl
    2 fej vöröshagyma
    3 gerezd fokhagyma
    babérlevél
    fűszerpaprika
    őrölt bors
    petrezselyem


    levesbetét: 1 tojásból, és kevés lisztből készült galuska

    Elkészítés:

    A zsíron fonnyasszuk meg a finomra vágott vöröshagymát.
    Húzzuk le a tűzről, szórjuk meg pirospaprikával, majd pároljuk meg egy kevés vízben a hagymát. Ezután adjuk hozzá a kockákra vágott húst,
    a sót, az őrölt borsot, a babérlevelet, a zúzott fokhagymát.
    Ha a hús egy kicsit megfehéredett, öntsünk alá egy jó ujjnyi vizet és fedő alatt pároljuk majdnem puhára.
    /Ha a víz elfő, pótoljuk. /
    Ha ez megvan, öntsük fel 1, 5 liter vízzel, tegyük bele a feldarabolt zöldbabot.
    A lisztből és a tejfölből készítsünk habarást, s ha már minden puha, ezzel sűrítsük be a levest.
    Ha felforrt, szaggassuk bele a galuskát, és
    végül szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel.


    --------------------------------------------


      Pontos idő: Csüt. Nov. 21 2024, 22:31