Palócleves másként
Hozzávalók:
30 dkg sovány hús
25 dkg zöldbab
1 kis fakanálnyi zsír
1 púpozott ek. liszt
2 dl tejföl
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
babérlevél
fűszerpaprika
őrölt bors
petrezselyem
só
levesbetét: 1 tojásból, és kevés lisztből készült galuska
Elkészítés:
A zsíron fonnyasszuk meg a finomra vágott vöröshagymát.
Húzzuk le a tűzről, szórjuk meg pirospaprikával, majd pároljuk meg egy kevés vízben a hagymát. Ezután adjuk hozzá a kockákra vágott húst,
a sót, az őrölt borsot, a babérlevelet, a zúzott fokhagymát.
Ha a hús egy kicsit megfehéredett, öntsünk alá egy jó ujjnyi vizet és fedő alatt pároljuk majdnem puhára.
/Ha a víz elfő, pótoljuk. /
Ha ez megvan, öntsük fel 1, 5 liter vízzel, tegyük bele a feldarabolt zöldbabot.
A lisztből és a tejfölből készítsünk habarást, s ha már minden puha, ezzel sűrítsük be a levest.
Ha felforrt, szaggassuk bele a galuskát, és
végül szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel.
--------------------------------------------
Hozzávalók:
30 dkg sovány hús
25 dkg zöldbab
1 kis fakanálnyi zsír
1 púpozott ek. liszt
2 dl tejföl
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
babérlevél
fűszerpaprika
őrölt bors
petrezselyem
só
levesbetét: 1 tojásból, és kevés lisztből készült galuska
Elkészítés:
A zsíron fonnyasszuk meg a finomra vágott vöröshagymát.
Húzzuk le a tűzről, szórjuk meg pirospaprikával, majd pároljuk meg egy kevés vízben a hagymát. Ezután adjuk hozzá a kockákra vágott húst,
a sót, az őrölt borsot, a babérlevelet, a zúzott fokhagymát.
Ha a hús egy kicsit megfehéredett, öntsünk alá egy jó ujjnyi vizet és fedő alatt pároljuk majdnem puhára.
/Ha a víz elfő, pótoljuk. /
Ha ez megvan, öntsük fel 1, 5 liter vízzel, tegyük bele a feldarabolt zöldbabot.
A lisztből és a tejfölből készítsünk habarást, s ha már minden puha, ezzel sűrítsük be a levest.
Ha felforrt, szaggassuk bele a galuskát, és
végül szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel.
--------------------------------------------