JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Gyors palócleves (zöldbab gulyás)

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Gyors  palócleves  (zöldbab gulyás) Empty Gyors palócleves (zöldbab gulyás)

    Témanyitás  Jolcsi Csüt. Júl. 12 2012, 21:39




    Gyors palócleves (zöldbab gulyás)


    Gyors  palócleves  (zöldbab gulyás) Pal%C3%B3clevesgyors%20001



    Hozzávalók:

    fél csirkemell filé
    1 üveg zöldbab
    1 fakanálnyi zsír
    1 púpozott ek. liszt
    2 dl tejföl
    2 fej vöröshagyma
    3 gerezd fokhagyma
    babérlevél
    fűszerpaprika
    őrölt bors
    1 szál zellerzöld


    levesbetét: 1 tojásból, és kevés lisztből készült galuska

    Elkészítés:

    A zsíron fonnyasszuk meg a finomra vágott vöröshagymát.
    Húzzuk le a tűzről, szórjuk meg pirospaprikával, majd pároljuk meg egy kevés vízben a hagymát.
    Ezután adjuk hozzá az apró kockákra vágott húst, a sót, az őrölt borsot, a babérlevelet,
    a zúzott fokhagymát, és az apróra vágott zeller zöldet, és a vékony karikára vágott zellerszárat.
    Ha a hús egy kicsit megfehéredett, öntsünk alá 1,5 liter vizet és fedő alatt pároljuk 10 percig.
    Utána öntsük bele a zöldbabot, a levével együtt.
    Újabb 10 percig tovább főzzük.
    Ezalatt az idő alatt, a lisztből és a tejfölből készítsünk habarást és ezzel sűrítsük be a levest.
    Ha felforrt, szaggassuk bele a galuskát, ami 3 perc alatt megfő.


    --------------------------------------------


      Pontos idő: Csüt. Nov. 21 2024, 17:47