JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Csirkemájas lepény

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Csirkemájas lepény Empty Csirkemájas lepény

    Témanyitás  Jolcsi Szomb. Május 26 2012, 19:19





    Csirkemájas lepény


    Csirkemájas lepény Csirkem%C3%A1jas%20lep%C3%A9ny



    Hozzávalók:

    Tészta:

    25 dkg liszt
    12,5 dkg vaj
    3-4 evők. víz
    csipet só

    Töltelék:

    50 dkg csirkemáj
    15 dkg gomba
    5 tojás
    10 dkg natúr krémsajt
    1 dl tejföl

    bors
    olaj

    Elkészítése:

    A tésztához valókat gyorsan összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a tölteléket.
    A csirkemájat megmossuk, lehártyázzuk, majd 2 cm-es darabokra vágjuk.
    A gombát megmossuk, és cikkekre vágjuk.
    Kevés olajon hirtelen átsütjük a májat, míg minden oldala kifehéredik,
    ekkor hozzáadjuk a gombát és kb. 5 percig együtt pirítjuk.
    Levéve a tűzről sózzuk, borsozzuk.
    Egy külön tálba összekeverjük a tejfölt a krémsajttal és a sóval,
    majd a tojásokat egyesével hozzáadjuk, jól összekeverve azt.

    A tésztát elővesszük, kinyújtjuk kerek lappá, és egy 26 cm átmérőjű tortaformába belehelyezzük, amit előzőleg kivajaztunk.
    Beleterítjük a májas tölteléket, majd erre öntjük a tejfölös-tojásos masszát.
    200 fokra felmelegített sütőbe toljuk a lepényt,
    15 perc után 180 fokra vesszük vissza a hőt, és ezen a hőfokon sütjük még egyszer 15 percig.



    -----------------------------------------


      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 09:34