JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Rácsos almás lepény

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Rácsos almás lepény Empty Rácsos almás lepény

    Témanyitás  Jolcsi Pént. Ápr. 15 2011, 22:11





    Rácsos almás lepény

    Ahogy a nagyi csinálta
    Egy kis linzertészta, egy kis alma, és máris kész a békebeli rácsos süti.

    Tulajdonképpen bármilyen gyümölccsel elkészítheted, mi most a klasszikus almás receptet mutatjuk be.




    Rácsos almás lepény Almaslinzi5




    Hozzávalók a tésztához:

    * 30 dkg liszt
    * 10 dkg vaj
    * 10 dkg cukor
    * vaníliás cukor
    * 2 tojássárgája

    Hozzávalók a töltelékhez:

    * fél kiló alma
    * 5 dkg cukor
    * 1 kiskanál őrölt fahéj

    Morzsold el a vajat a liszttel, a tojásokat keverd ki a cukorral, majd gyúrd össze a tésztát, és fél órára tedd hűtőbe. Az almát hámozd meg, magozd ki és szeleteld fel, vagy reszeld le. de akkor ki kell nyomkodni belőle a levet.

    A tészta háromnegyedével bélelj ki egy kerek tepsit, úgy, hogy az oldalán is legyen tészta. Az almát halmozd a tésztára, szórd meg cukorral és fahéjjal.

    A maradék tésztát is nyújtsd ki, majd késsel vagy görgővágóval csíkozd fel, és ezzel készíts rácsot a tésztára. Előmelegített sütőben süsd közepes-magas lángon 25 percig, majd porcukorral megszórva tálald.


    -----------------------------------------



      Pontos idő: Pént. Nov. 01 2024, 03:20