Rácsos almás lepény
Ahogy a nagyi csinálta
Egy kis linzertészta, egy kis alma, és máris kész a békebeli rácsos süti.
Tulajdonképpen bármilyen gyümölccsel elkészítheted, mi most a klasszikus almás receptet mutatjuk be.
Hozzávalók a tésztához:
* 30 dkg liszt
* 10 dkg vaj
* 10 dkg cukor
* vaníliás cukor
* 2 tojássárgája
Hozzávalók a töltelékhez:
* fél kiló alma
* 5 dkg cukor
* 1 kiskanál őrölt fahéj
Morzsold el a vajat a liszttel, a tojásokat keverd ki a cukorral, majd gyúrd össze a tésztát, és fél órára tedd hűtőbe. Az almát hámozd meg, magozd ki és szeleteld fel, vagy reszeld le. de akkor ki kell nyomkodni belőle a levet.
A tészta háromnegyedével bélelj ki egy kerek tepsit, úgy, hogy az oldalán is legyen tészta. Az almát halmozd a tésztára, szórd meg cukorral és fahéjjal.
A maradék tésztát is nyújtsd ki, majd késsel vagy görgővágóval csíkozd fel, és ezzel készíts rácsot a tésztára. Előmelegített sütőben süsd közepes-magas lángon 25 percig, majd porcukorral megszórva tálald.
-----------------------------------------
Ahogy a nagyi csinálta
Egy kis linzertészta, egy kis alma, és máris kész a békebeli rácsos süti.
Tulajdonképpen bármilyen gyümölccsel elkészítheted, mi most a klasszikus almás receptet mutatjuk be.
Hozzávalók a tésztához:
* 30 dkg liszt
* 10 dkg vaj
* 10 dkg cukor
* vaníliás cukor
* 2 tojássárgája
Hozzávalók a töltelékhez:
* fél kiló alma
* 5 dkg cukor
* 1 kiskanál őrölt fahéj
Morzsold el a vajat a liszttel, a tojásokat keverd ki a cukorral, majd gyúrd össze a tésztát, és fél órára tedd hűtőbe. Az almát hámozd meg, magozd ki és szeleteld fel, vagy reszeld le. de akkor ki kell nyomkodni belőle a levet.
A tészta háromnegyedével bélelj ki egy kerek tepsit, úgy, hogy az oldalán is legyen tészta. Az almát halmozd a tésztára, szórd meg cukorral és fahéjjal.
A maradék tésztát is nyújtsd ki, majd késsel vagy görgővágóval csíkozd fel, és ezzel készíts rácsot a tésztára. Előmelegített sütőben süsd közepes-magas lángon 25 percig, majd porcukorral megszórva tálald.
-----------------------------------------