Juhtúrós galuska
Hozzávalók
A galuskához:
50 dkg liszt
2 db tojás
só
Továbbá:
20 dkg füstölt szalonna
30 dkg juhtúró
1 nagy pohár
só
Elkészítés
A hagyományos módon elkészítjük a galuskát.
A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, kiolvasztjuk, majd leszűrjük, tányérra tesszük.
A szalonnazsírhoz tejfölt keverünk, beletesszük a kifőtt galuskát, jól összeforraljuk.
Az összeforralt galuskát tűzálló tálra tesszük, rámorzsoljuk az összetört juhtúrót és a kiolvasztott szalonnakockákat.
Melegen tálaljuk, ízlés szerint a tetejét meglocsoljuk tejföllel.
----------------------------------------
Hozzávalók
A galuskához:
50 dkg liszt
2 db tojás
só
Továbbá:
20 dkg füstölt szalonna
30 dkg juhtúró
1 nagy pohár
só
Elkészítés
A hagyományos módon elkészítjük a galuskát.
A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, kiolvasztjuk, majd leszűrjük, tányérra tesszük.
A szalonnazsírhoz tejfölt keverünk, beletesszük a kifőtt galuskát, jól összeforraljuk.
Az összeforralt galuskát tűzálló tálra tesszük, rámorzsoljuk az összetört juhtúrót és a kiolvasztott szalonnakockákat.
Melegen tálaljuk, ízlés szerint a tetejét meglocsoljuk tejföllel.
----------------------------------------