Juhtúrós-sajtos rudacskák
hozzávalók 6 főre
* 60 dkg liszt
* 25 dkg margarin
* 25 dkg túró
* 10 dkg juhtúró
* 3 ek napraforgó olaj vagy (2 ek sertés zsír, omlós lesz tőle)
* 1 pohár tejföl
* 2 tojás sárgája + 1 egész tojás a kenéshez
* 1 púpozott ek só
* 20 dkg füstölt sajt
elkészítés
1. A liszthez adjuk az áttört túrókat, a lereszelt füstölt sajt felét és az összes többi hozzávalót.
2. Alaposan összedolgozzuk, az elkészült tésztát egy éjszakára hűtőbe tesszük.
3. Másnap a tésztát kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, és derelyevágóval felvágjuk úgy 1 cm széles kis rudacskákra.
4. A tetejét megkenjük a felvert tojással, majd a maradék füstölt sajtot rászórjuk. Kerülhet még rá pirított szezámmag, esetleg lenmag ízlés szerint.
5. Sütőben szép pirosra sütjük.
sütési hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés
---------------------