Rizses lecsó kolbásszal
Hozzávalók 4 személyre:
2 nagy fej vöröshagyma
10 zöldpaprika
2 paradicsom
5 dkg száraz kolbász (csak íze miatt)
15 dkg füstölt szalonna
15 dkg lecsókolbász
15 dkg rizs (legjobb a kerek szemű rizs)
só
Elkészítés:
A szalonnát apró kockákra vágjuk.
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk, karikára vágjuk.
A paradicsomot megmossuk, és cikkekre vágjuk.
A kolbászokat felkarikázzuk.
A szalonnát kisütjük, és a rizst rádobjuk, beletesszük a hagymát, és félig üvegesre fonnyasztjuk.
Majd hozzáadjuk a kolbászokat, és 1-2 percig együtt pirítjuk.
Beletesszük a a paradicsomot, és azzal is összekeverjük, és legvégül a paprikát.
Felengedjük 2,5 dl vízzel, és megsózzuk.
Pirospaprika nem kell hozzá, mert a kolbászból annyi szín kifő, amely elegendő.
Lefedve kb. 20 percig kis lángon főzzük, amíg a rizs megpuhul.
Csak egyszer keverjük meg közben, mert a rizs nem szereti a kevergetést.
Ha készen van, akkor lefedve pihentessük még 5 percig, hogy a rizs megdagadjon.
Jó étvágyat hozzá! :
--------------------------------------
Hozzávalók 4 személyre:
2 nagy fej vöröshagyma
10 zöldpaprika
2 paradicsom
5 dkg száraz kolbász (csak íze miatt)
15 dkg füstölt szalonna
15 dkg lecsókolbász
15 dkg rizs (legjobb a kerek szemű rizs)
só
Elkészítés:
A szalonnát apró kockákra vágjuk.
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk, karikára vágjuk.
A paradicsomot megmossuk, és cikkekre vágjuk.
A kolbászokat felkarikázzuk.
A szalonnát kisütjük, és a rizst rádobjuk, beletesszük a hagymát, és félig üvegesre fonnyasztjuk.
Majd hozzáadjuk a kolbászokat, és 1-2 percig együtt pirítjuk.
Beletesszük a a paradicsomot, és azzal is összekeverjük, és legvégül a paprikát.
Felengedjük 2,5 dl vízzel, és megsózzuk.
Pirospaprika nem kell hozzá, mert a kolbászból annyi szín kifő, amely elegendő.
Lefedve kb. 20 percig kis lángon főzzük, amíg a rizs megpuhul.
Csak egyszer keverjük meg közben, mert a rizs nem szereti a kevergetést.
Ha készen van, akkor lefedve pihentessük még 5 percig, hogy a rizs megdagadjon.
Jó étvágyat hozzá! :
--------------------------------------