Gyros
Hozzávalók
Csirkemell vagy comb
lila hagyma
vöröshagyma
fokhagyma
uborka
paradicsom
saláta
pita, vagy sültkrumpli
gyrosfűszer
natur joghurt
só
bors
kapor
chili vagy valamilyen csípőspaprika-krém
Elkészítés
A hús vágjuk vékony csíkokra, vagy olyan darabokra, amelyeket szívesen látnánk a gyrosunkban. Szórjuk be gyros fűszerrel, és forgassuk össze fokhagymaporral, vagy kinyomott fokhagymával.
Hagyjuk a húst pihenni a hűtőben 20-30 percet, hogy átjárja a gyros fűszer és a fokhagyma íze.
Amíg a hús a hűtőszekrényben pihen, összevághatjuk a zöldségünket, nekünk tetsző darabokra.
Az öntethez a keverjünk egy doboz joghurtot és egy doboz tejfölt.
Az öntetbe aprítsunk bele egy kis friss vagy szárított kaprot, nyomjunk bele fokhagymát, vagy fokhagyma granulátumot, sózzuk, borsozzuk, és kész is.
A csípős öntet elkészítése a legegyszerűbb. A legtöbb gyrosos egyszerűen felvizezi az erős pistát, vagy egyéb csípőspaprika-krémet. Tegyünk mi így!
Vegyük elő a húst a hűtőből, és tegyük a serpenyőbe, majd süssük meg.
Amikor a hús elkezdett sülni, dobtam rá egy fej összevágott hagymát.
Nem maradt más, mint a tálalás.
A tál aljára készítsünk salátaágyat, egyik oldalra rendezzük szépen a húst,
köré pedig a zöldségeket,
majd öntsük le a gyros tálunkat előbb a joghurtos öntettel,
majd a csípőssel.
Tegyük a pitát mikróba 30 mp-re, majd ezzel kész is a gyros tál.
A pita helyett sült krumplival is tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
-----------------------------------------
Hozzávalók
Csirkemell vagy comb
lila hagyma
vöröshagyma
fokhagyma
uborka
paradicsom
saláta
pita, vagy sültkrumpli
gyrosfűszer
natur joghurt
só
bors
kapor
chili vagy valamilyen csípőspaprika-krém
Elkészítés
A hús vágjuk vékony csíkokra, vagy olyan darabokra, amelyeket szívesen látnánk a gyrosunkban. Szórjuk be gyros fűszerrel, és forgassuk össze fokhagymaporral, vagy kinyomott fokhagymával.
Hagyjuk a húst pihenni a hűtőben 20-30 percet, hogy átjárja a gyros fűszer és a fokhagyma íze.
Amíg a hús a hűtőszekrényben pihen, összevághatjuk a zöldségünket, nekünk tetsző darabokra.
Az öntethez a keverjünk egy doboz joghurtot és egy doboz tejfölt.
Az öntetbe aprítsunk bele egy kis friss vagy szárított kaprot, nyomjunk bele fokhagymát, vagy fokhagyma granulátumot, sózzuk, borsozzuk, és kész is.
A csípős öntet elkészítése a legegyszerűbb. A legtöbb gyrosos egyszerűen felvizezi az erős pistát, vagy egyéb csípőspaprika-krémet. Tegyünk mi így!
Vegyük elő a húst a hűtőből, és tegyük a serpenyőbe, majd süssük meg.
Amikor a hús elkezdett sülni, dobtam rá egy fej összevágott hagymát.
Nem maradt más, mint a tálalás.
A tál aljára készítsünk salátaágyat, egyik oldalra rendezzük szépen a húst,
köré pedig a zöldségeket,
majd öntsük le a gyros tálunkat előbb a joghurtos öntettel,
majd a csípőssel.
Tegyük a pitát mikróba 30 mp-re, majd ezzel kész is a gyros tál.
A pita helyett sült krumplival is tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
-----------------------------------------