Grillezéshez, - Magyaros nyárs
Janesz részére
Szinte minden magyar háztartásban megtalálható, illetve könnyen beszerezhető alapanyagokkal
készíthetünk hazai ízeket idéző nyársakat a grillszezonban.
A magyaros nyárshoz nincs szükség semmi különlegesre, mégis nagyon finom.
Hozzávalók:
30 dkg sertéshús (tarja, comb, karaj) vagy
csirkemell (hamarabb megsül)
• 10 dkg baconszalonna
• fél szál gyulai kolbász
• 2 fej lilahagyma
• 2 db piros paprika
• fanyársak
Páchoz:
• 8 ek napraforgóolaj
• 2 gerezd fokhagyma
• 2 ek mustár
• só, bors
• esetleg zöldfűszer (pl, majoránna, petrezselyem)
Elkészítés:
1. A fanyársakat áztassuk vízbe.
2. A húst vágjuk falatnyi (kb. 2 cm) kockákra.
A paprikát erektől, magoktól tisztítsuk meg, vágjuk hasonló méretű kockákra.
hagymát pucoljuk meg, (mérettől függően) vágjuk negyedekre,
majd a negyedeket keresztbe, és szedjük héjakra.
A gyulai kolbászt karikázzuk fel nem túl vékonyra. A baconszeleteket vágjuk ketté.
3. A páchoz a fokhagymát vágjuk apróra, és keverjük el a többi hozzávalóval mini kézi habverővel.
4. A húsdarabokat csomagoljuk körbe a szalonnával, és a hozzávalókat húzzuk felváltva a nyársakra
(sorrend lehet pl. paprika, szalonnás hús, gyulai, hagyma).
A nyársakat kenjük be a páccal, és 1-2 órára tegyük hűtőszekrénybe.
5. A nyársakat a grillsütőn süssük készre (kb. 15 perc). Grillezés közben többször forgassuk meg.
-----------------------------------
Janesz részére
Szinte minden magyar háztartásban megtalálható, illetve könnyen beszerezhető alapanyagokkal
készíthetünk hazai ízeket idéző nyársakat a grillszezonban.
A magyaros nyárshoz nincs szükség semmi különlegesre, mégis nagyon finom.
Hozzávalók:
30 dkg sertéshús (tarja, comb, karaj) vagy
csirkemell (hamarabb megsül)
• 10 dkg baconszalonna
• fél szál gyulai kolbász
• 2 fej lilahagyma
• 2 db piros paprika
• fanyársak
Páchoz:
• 8 ek napraforgóolaj
• 2 gerezd fokhagyma
• 2 ek mustár
• só, bors
• esetleg zöldfűszer (pl, majoránna, petrezselyem)
Elkészítés:
1. A fanyársakat áztassuk vízbe.
2. A húst vágjuk falatnyi (kb. 2 cm) kockákra.
A paprikát erektől, magoktól tisztítsuk meg, vágjuk hasonló méretű kockákra.
hagymát pucoljuk meg, (mérettől függően) vágjuk negyedekre,
majd a negyedeket keresztbe, és szedjük héjakra.
A gyulai kolbászt karikázzuk fel nem túl vékonyra. A baconszeleteket vágjuk ketté.
3. A páchoz a fokhagymát vágjuk apróra, és keverjük el a többi hozzávalóval mini kézi habverővel.
4. A húsdarabokat csomagoljuk körbe a szalonnával, és a hozzávalókat húzzuk felváltva a nyársakra
(sorrend lehet pl. paprika, szalonnás hús, gyulai, hagyma).
A nyársakat kenjük be a páccal, és 1-2 órára tegyük hűtőszekrénybe.
5. A nyársakat a grillsütőn süssük készre (kb. 15 perc). Grillezés közben többször forgassuk meg.
-----------------------------------