JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Grillezéshez, - Magyaros nyárs - Janesz részére

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Grillezéshez, - Magyaros nyárs - Janesz részére Empty Grillezéshez, - Magyaros nyárs - Janesz részére

    Témanyitás  Jolcsi Kedd Aug. 14 2012, 23:02



    Grillezéshez, - Magyaros nyárs
    Janesz részére



    Szinte minden magyar háztartásban megtalálható, illetve könnyen beszerezhető alapanyagokkal
    készíthetünk hazai ízeket idéző nyársakat a grillszezonban.
    A magyaros nyárshoz nincs szükség semmi különlegesre, mégis nagyon finom.


    Grillezéshez, - Magyaros nyárs - Janesz részére Magyaros%20gril



    Hozzávalók:

    30 dkg sertéshús (tarja, comb, karaj) vagy
    csirkemell (hamarabb megsül)
    • 10 dkg baconszalonna
    • fél szál gyulai kolbász
    • 2 fej lilahagyma
    • 2 db piros paprika
    • fanyársak

    Páchoz:

    • 8 ek napraforgóolaj
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 ek mustár
    • só, bors
    • esetleg zöldfűszer (pl, majoránna, petrezselyem)

    Elkészítés:

    1. A fanyársakat áztassuk vízbe.
    2. A húst vágjuk falatnyi (kb. 2 cm) kockákra.
    A paprikát erektől, magoktól tisztítsuk meg, vágjuk hasonló méretű kockákra.
    hagymát pucoljuk meg, (mérettől függően) vágjuk negyedekre,
    majd a negyedeket keresztbe, és szedjük héjakra.
    A gyulai kolbászt karikázzuk fel nem túl vékonyra. A baconszeleteket vágjuk ketté.
    3. A páchoz a fokhagymát vágjuk apróra, és keverjük el a többi hozzávalóval mini kézi habverővel.
    4. A húsdarabokat csomagoljuk körbe a szalonnával, és a hozzávalókat húzzuk felváltva a nyársakra
    (sorrend lehet pl. paprika, szalonnás hús, gyulai, hagyma).
    A nyársakat kenjük be a páccal, és 1-2 órára tegyük hűtőszekrénybe.
    5. A nyársakat a grillsütőn süssük készre (kb. 15 perc). Grillezés közben többször forgassuk meg.


    Grillezéshez, - Magyaros nyárs - Janesz részére Magyaros%20ny%C3%A1rs



    -----------------------------------

      Pontos idő: Szomb. Nov. 23 2024, 05:23