Egyszerű rizseshús
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell filé
1 nagy fej hagyma
só,
bors,
pici pirospaprika
50 dkg kerek szemű rizs
1 db hegyes zöldpaprika
1 fakanálnyi zsír
A hagymát apróra vágjuk és megdinszteljük a zsíron, majd egy picike vizet öntök rá, amit
elfőzünk alóla. Így a hagyma szafttá alakul.
Utána beletesszük a megmosott, és felkockázott csirkemellet, amit fehéredésig pirítunk.
Kevéske pirospaprikát teszünk rá, és azonnal felengedjük 1 liter vízzel.
Ha nem kerek szemű rizst használunk, akkor csak 7,5 dl vizet kell ráönteni!
Sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a rizst is.
Végezetül belekarikázzuk a megmosott hegyes paprikát.
Fontos, hogy tegyünk bele hegyes zöldpaprikát, mert attól lesz igazi jó íze!
Megkeverjük, lefedjük fedővel és a forralás után azonnal kis lángon folytatjuk a főzést.
Többet nem keverjük meg.
20 perc alatt készre fő.
Ekkor keverhetjük csak meg, és elzárjuk alatta a gázt, és 10 percig hagyjuk pihenni, hogy
a rizs kellően bedagadjon.
----------------------------------
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell filé
1 nagy fej hagyma
só,
bors,
pici pirospaprika
50 dkg kerek szemű rizs
1 db hegyes zöldpaprika
1 fakanálnyi zsír
A hagymát apróra vágjuk és megdinszteljük a zsíron, majd egy picike vizet öntök rá, amit
elfőzünk alóla. Így a hagyma szafttá alakul.
Utána beletesszük a megmosott, és felkockázott csirkemellet, amit fehéredésig pirítunk.
Kevéske pirospaprikát teszünk rá, és azonnal felengedjük 1 liter vízzel.
Ha nem kerek szemű rizst használunk, akkor csak 7,5 dl vizet kell ráönteni!
Sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a rizst is.
Végezetül belekarikázzuk a megmosott hegyes paprikát.
Fontos, hogy tegyünk bele hegyes zöldpaprikát, mert attól lesz igazi jó íze!
Megkeverjük, lefedjük fedővel és a forralás után azonnal kis lángon folytatjuk a főzést.
Többet nem keverjük meg.
20 perc alatt készre fő.
Ekkor keverhetjük csak meg, és elzárjuk alatta a gázt, és 10 percig hagyjuk pihenni, hogy
a rizs kellően bedagadjon.
----------------------------------