JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Sajtos stangli - egyszerű, omlós

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Sajtos stangli - egyszerű, omlós Empty Sajtos stangli - egyszerű, omlós

    Témanyitás  Jolcsi Szer. Jan. 16 2013, 00:31



    Sajtos stangli - egyszerű, omlós



    Sajtos stangli - egyszerű, omlós Sajtos-stangli--egyszeru-omlos



    hozzávalók

    70 dkg rétesliszt
    1 kocka Rama (25 dkg)
    10 dkg zsír (6-7 ek)
    2 tojássárgája
    3 dkg élesztő
    15 dkg sajt
    1 kis doboz tejföl
    1 tk só
    köménymag
    kevés langyos tej (az élesztő felfuttatásához)
    1 tojás a kenéshez
    pirospaprika (elhagyható)

    elkészítés

    Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben.
    A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a zsírt, a tojássárgákat, a fele reszelt sajtot, a tejfölt, sót, végül a felfuttatott élesztőt.
    Összegyúrunk minden anyagot alaposan. Negyed órát pihentetjük.
    Majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, és derelyevágóval rudakat vágunk.
    Hogy szebb színe legyen, pici fűszer pirospaprikával megszórhatjuk, és úgy kenjük be kissé felvert tojással.
    Egész köménymaggal és a megmaradt reszelt sajttal megszórjuk.
    Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megsütjük.
    sütési hőfok: 200°C



    ajánlat
    A zsírtól lesz omlós.Ha valaki nem szereti a köménymagot, szezámmaggal is megszórhatja,
    vagy ha úgy tetszik, simán sajttal is fincsi.
    Ha túl ragadós lenne a tészta, akkor kis lisztet tegyünk hozzá.
    Mikor kinyújtottuk, próbáljunk a téglalapalakra törekedni, vágjuk fel derelyevágóval,
    ne szedjük szét a rudakat, hanem hagyjuk egyben, és így könnyebb tojással is megkenni, majd a sajttal megszórni.




      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 08:54