Sajtos stangli - egyszerű, omlós
hozzávalók
70 dkg rétesliszt
1 kocka Rama (25 dkg)
10 dkg zsír (6-7 ek)
2 tojássárgája
3 dkg élesztő
15 dkg sajt
1 kis doboz tejföl
1 tk só
köménymag
kevés langyos tej (az élesztő felfuttatásához)
1 tojás a kenéshez
pirospaprika (elhagyható)
elkészítés
Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben.
A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a zsírt, a tojássárgákat, a fele reszelt sajtot, a tejfölt, sót, végül a felfuttatott élesztőt.
Összegyúrunk minden anyagot alaposan. Negyed órát pihentetjük.
Majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, és derelyevágóval rudakat vágunk.
Hogy szebb színe legyen, pici fűszer pirospaprikával megszórhatjuk, és úgy kenjük be kissé felvert tojással.
Egész köménymaggal és a megmaradt reszelt sajttal megszórjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megsütjük.
sütési hőfok: 200°C
ajánlat
A zsírtól lesz omlós.Ha valaki nem szereti a köménymagot, szezámmaggal is megszórhatja,
vagy ha úgy tetszik, simán sajttal is fincsi.
Ha túl ragadós lenne a tészta, akkor kis lisztet tegyünk hozzá.
Mikor kinyújtottuk, próbáljunk a téglalapalakra törekedni, vágjuk fel derelyevágóval,
ne szedjük szét a rudakat, hanem hagyjuk egyben, és így könnyebb tojással is megkenni, majd a sajttal megszórni.
hozzávalók
70 dkg rétesliszt
1 kocka Rama (25 dkg)
10 dkg zsír (6-7 ek)
2 tojássárgája
3 dkg élesztő
15 dkg sajt
1 kis doboz tejföl
1 tk só
köménymag
kevés langyos tej (az élesztő felfuttatásához)
1 tojás a kenéshez
pirospaprika (elhagyható)
elkészítés
Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben.
A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a zsírt, a tojássárgákat, a fele reszelt sajtot, a tejfölt, sót, végül a felfuttatott élesztőt.
Összegyúrunk minden anyagot alaposan. Negyed órát pihentetjük.
Majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, és derelyevágóval rudakat vágunk.
Hogy szebb színe legyen, pici fűszer pirospaprikával megszórhatjuk, és úgy kenjük be kissé felvert tojással.
Egész köménymaggal és a megmaradt reszelt sajttal megszórjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megsütjük.
sütési hőfok: 200°C
ajánlat
A zsírtól lesz omlós.Ha valaki nem szereti a köménymagot, szezámmaggal is megszórhatja,
vagy ha úgy tetszik, simán sajttal is fincsi.
Ha túl ragadós lenne a tészta, akkor kis lisztet tegyünk hozzá.
Mikor kinyújtottuk, próbáljunk a téglalapalakra törekedni, vágjuk fel derelyevágóval,
ne szedjük szét a rudakat, hanem hagyjuk egyben, és így könnyebb tojással is megkenni, majd a sajttal megszórni.