Bolgár raguleves
Hozzávalók:
2 csomag csirkeaprólék,
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 fej hagyma,
3 dkg zsír
1 evőkanál liszt,
só,
őrölt bors,
1 db babérlvél,
1 dl tejföl,
1 db tojás.
Elkészítése:
A zsíron megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, és a csíkokra vágott vegyes zöldséget,
meghintjük a liszttel, és fölengedjük 2 l vízzel.
Beledobjuk az aprólékot, a fűszerekkel ízesítjük, és puhára főzzük.
Beletesszük a tejföllel elkevert tojássárgáját, állandóan kevergetve a forró levest.
2 perc forralás után készen is vagyunk vele.
-----------------------------------
Hozzávalók:
2 csomag csirkeaprólék,
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 fej hagyma,
3 dkg zsír
1 evőkanál liszt,
só,
őrölt bors,
1 db babérlvél,
1 dl tejföl,
1 db tojás.
Elkészítése:
A zsíron megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, és a csíkokra vágott vegyes zöldséget,
meghintjük a liszttel, és fölengedjük 2 l vízzel.
Beledobjuk az aprólékot, a fűszerekkel ízesítjük, és puhára főzzük.
Beletesszük a tejföllel elkevert tojássárgáját, állandóan kevergetve a forró levest.
2 perc forralás után készen is vagyunk vele.
-----------------------------------