Tárkonyos hamis raguleves
hozzávalók
1 nagy hagyma
5 dkg zsír
25 dkg gomba
2 sárgarépa
2 petrezselyem
kevés gyenge karalábé (ha nincs, ki is maradhat!)
20 dkg zöldborsó
1 db fehér paprika
1 db húsleves kocka
só
őrölt bors
kevés zeller
petrezselyem zöldje
tárkony (kb 1 ek-nyi apróra vágva)
2 ek liszt
3-4 ek tejföl
pici ecet
elkészítés
Az apró kockákra vágott hagymát a zsíron megpirítjuk.
Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a karikákra vágott sárgarépát, petrezselymet, kevés zellert és karalábét.
Megsózzuk 1 tk-nyi sóval, megborsozzuk. Fedő alatt megpároljuk. (Kb. 15 perc)
Felöntjük másfél liternyi vízzel.
Hozzátesszük a borsót és a fehér paprikát.
Ha felforrt a leves, beletesszük a húsleves kockát .
A petrezselyemzöldjét és a tárkonyt is beleszórjuk.
Megkóstoljuk, ha szükséges, még sózzuk.
A lisztből és a tejfölből habarást készítünk, és a levest behabarjuk vele.
A végén ecettel ízesítjük.
Kivesszük a paprikát.
hozzávalók
1 nagy hagyma
5 dkg zsír
25 dkg gomba
2 sárgarépa
2 petrezselyem
kevés gyenge karalábé (ha nincs, ki is maradhat!)
20 dkg zöldborsó
1 db fehér paprika
1 db húsleves kocka
só
őrölt bors
kevés zeller
petrezselyem zöldje
tárkony (kb 1 ek-nyi apróra vágva)
2 ek liszt
3-4 ek tejföl
pici ecet
elkészítés
Az apró kockákra vágott hagymát a zsíron megpirítjuk.
Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a karikákra vágott sárgarépát, petrezselymet, kevés zellert és karalábét.
Megsózzuk 1 tk-nyi sóval, megborsozzuk. Fedő alatt megpároljuk. (Kb. 15 perc)
Felöntjük másfél liternyi vízzel.
Hozzátesszük a borsót és a fehér paprikát.
Ha felforrt a leves, beletesszük a húsleves kockát .
A petrezselyemzöldjét és a tárkonyt is beleszórjuk.
Megkóstoljuk, ha szükséges, még sózzuk.
A lisztből és a tejfölből habarást készítünk, és a levest behabarjuk vele.
A végén ecettel ízesítjük.
Kivesszük a paprikát.