KOVÁSZOS UBORKA
Hozzávalók:
2 kg kovászolni való uborka
1 csokor kapor
4 gerezd fokhagyma
2,5 l víz
3 púpozott evőkanál só
2 szelet kenyér
5 l-es üveg
Elkészítése:
Az uborkákat megmosom,a nagyobbakat hosszába bevagdalom.
Az üveg aljára teszek kaprot és a fokhagymát,
majd szép sorban elkezdem belerakni az uborkákat.
Az uborkák közé is teszek kaprot. Forró csapvízben feloldom a sót,
majd az uborkára öntöm.
A tetejére a maradék kaprot és két szelet kenyeret teszek,
majd lefedem egy kistállal és mehet a napos helyére.
Ne tartsuk állandóan tűző napon!
Ilyen jó időben 3 nap alatt kész.
Utána leszedem a kenyeret a tetejéről, és kiszedem az uborkákat egy zárható edénybe.
A levét leszűrve az uborkára öntöm, hogy ellepje, és mehet a hűtőbe!
Így sokáig eláll, ha nem fogy el idő előtt!
Újabb 3 nap elteltével már fogyasztható is!
------------------------------------
Hozzávalók:
2 kg kovászolni való uborka
1 csokor kapor
4 gerezd fokhagyma
2,5 l víz
3 púpozott evőkanál só
2 szelet kenyér
5 l-es üveg
Elkészítése:
Az uborkákat megmosom,a nagyobbakat hosszába bevagdalom.
Az üveg aljára teszek kaprot és a fokhagymát,
majd szép sorban elkezdem belerakni az uborkákat.
Az uborkák közé is teszek kaprot. Forró csapvízben feloldom a sót,
majd az uborkára öntöm.
A tetejére a maradék kaprot és két szelet kenyeret teszek,
majd lefedem egy kistállal és mehet a napos helyére.
Ne tartsuk állandóan tűző napon!
Ilyen jó időben 3 nap alatt kész.
Utána leszedem a kenyeret a tetejéről, és kiszedem az uborkákat egy zárható edénybe.
A levét leszűrve az uborkára öntöm, hogy ellepje, és mehet a hűtőbe!
Így sokáig eláll, ha nem fogy el idő előtt!
Újabb 3 nap elteltével már fogyasztható is!
------------------------------------