JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    KOVÁSZOS UBORKA

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    KOVÁSZOS UBORKA  Empty KOVÁSZOS UBORKA

    Témanyitás  Jolcsi Kedd Jún. 12 2012, 11:50




    KOVÁSZOS UBORKA



    KOVÁSZOS UBORKA  KOV%C3%81SZOS%20UBORKA



    Hozzávalók:

    2 kg kovászolni való uborka
    1 csokor kapor
    4 gerezd fokhagyma
    2,5 l víz
    3 púpozott evőkanál só
    2 szelet kenyér
    5 l-es üveg

    Elkészítése:

    Az uborkákat megmosom,a nagyobbakat hosszába bevagdalom.
    Az üveg aljára teszek kaprot és a fokhagymát,
    majd szép sorban elkezdem belerakni az uborkákat.
    Az uborkák közé is teszek kaprot. Forró csapvízben feloldom a sót,
    majd az uborkára öntöm.
    A tetejére a maradék kaprot és két szelet kenyeret teszek,
    majd lefedem egy kistállal és mehet a napos helyére.
    Ne tartsuk állandóan tűző napon!
    Ilyen jó időben 3 nap alatt kész.
    Utána leszedem a kenyeret a tetejéről, és kiszedem az uborkákat egy zárható edénybe.
    A levét leszűrve az uborkára öntöm, hogy ellepje, és mehet a hűtőbe!
    Így sokáig eláll, ha nem fogy el idő előtt! kuncog
    Újabb 3 nap elteltével már fogyasztható is!


    ------------------------------------

      Similar topics

      -

      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 09:18