Miért is jó az uborka?
Az uborka dobogós helyet foglal el a termesztett zöldségek között világszerte, sokan szuper táplálékként tekintenek rá.
Nézzük meg, milyen okok vezethetnek minket az uborka rendszeres fogyasztásához?
Az uborka dobogós helyet foglal el a termesztett zöldségek között világszerte, sokan szuper táplálékként tekintenek rá.
Nézzük meg, milyen okok vezethetnek minket az uborka rendszeres fogyasztásához?
1, Az uborka kiváló B-vitamin forrás.
2, Hidratálja és lúgosítja a szervezetet, mivel 95%-a víz.
3, Elősegíti a méregtelenítést, miközben biztosítja a szervezet számára szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat.
4, Az uborka héja C-vitamint tartalmaz nagyobb mennyiségben és az aloéhoz hasonlóan bőrirritációra, leégés kezelésére kiválóan alkalmas.
5, Gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően a szemre helyezve lehúzza a duzzanatot.
6, Az uborkában található 3 olyan vegyület, melyekről a kutatók anti-tumor tulajdonságot feltételeznek: lariciresinol, pinoresinol, secoisolariciresinol.
7, 30 másodpercre a nyelvünkre helyezve elűzheti a kellemetlen szájszagot, mivel elpusztítja azokat a baktériumokat, amik a szájban megtelepednek.
8, B-vitamin tartalmának köszönhetően másnaposság és fejfájás esetén is javasolt a fogyasztása.
9, Az uborka rendszeres fogyasztása elősegíti a fogyást, szinte mindenféle diétába könnyedén beépíthető, kalóriatartalma minimális.
10, Az uborka lé a benne lévő speciális hormonoknak és fitonutrienseknek köszönhetően kedvező lehet cukorbetegségben, magas vérnyomás és koleszterinszint esetén.
11, Az uborka kiváló szilícium forrás, ezáltal elősegíti a csontok és a kötőszövetek megfelelő működését. Répa lével összekeverve csökkentheti a húgysavszintet, ami köszvény esetén igen előnyös lehet.