JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Miért is jó az uborka?

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Miért is jó az uborka? Empty Miért is jó az uborka?

    Témanyitás  Jolcsi Szer. Aug. 07 2013, 07:47




    Miért is jó az uborka?



    Miért is jó az uborka? 0mcYpUzq


    Az uborka dobogós helyet foglal el a termesztett zöldségek között világszerte, sokan szuper táplálékként tekintenek rá.
    Nézzük meg, milyen okok vezethetnek minket az uborka rendszeres fogyasztásához?



    1, Az uborka kiváló B-vitamin forrás.

    2, Hidratálja és lúgosítja a szervezetet, mivel 95%-a víz.

    3, Elősegíti a méregtelenítést, miközben biztosítja a szervezet számára szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat.

    4, Az uborka héja C-vitamint tartalmaz nagyobb mennyiségben és az aloéhoz hasonlóan bőrirritációra, leégés kezelésére kiválóan alkalmas.  

    5, Gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően a szemre helyezve lehúzza a duzzanatot.

    6, Az uborkában található 3 olyan vegyület, melyekről a kutatók anti-tumor tulajdonságot feltételeznek: lariciresinol, pinoresinol, secoisolariciresinol.

    7, 30 másodpercre a nyelvünkre helyezve elűzheti a kellemetlen szájszagot, mivel elpusztítja azokat a baktériumokat, amik a szájban megtelepednek.  

    8, B-vitamin tartalmának köszönhetően másnaposság és fejfájás esetén is javasolt a fogyasztása.

    9, Az uborka rendszeres fogyasztása elősegíti a fogyást, szinte mindenféle diétába könnyedén beépíthető, kalóriatartalma minimális.

    10, Az uborka lé a benne lévő speciális hormonoknak és fitonutrienseknek köszönhetően kedvező lehet cukorbetegségben, magas vérnyomás és koleszterinszint esetén.

    11, Az uborka kiváló szilícium forrás, ezáltal elősegíti a csontok és a kötőszövetek megfelelő működését. Répa lével összekeverve csökkentheti a húgysavszintet, ami köszvény esetén igen előnyös lehet.


      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 15:10