JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Babgulyás.

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Babgulyás. Empty Babgulyás.

    Témanyitás  Jolcsi Hétf. Júl. 16 2012, 03:03



    Babgulyás



    Babgulyás. Babguly%C3%A1s



    Hozzávalók:

    50 dkg friss sertéshús (lehet comb, lapocka)
    30 dkg füstölt hús (tetszés szerinti, lehet csontos is)
    50 dkg szárazbab
    2 nagy fej hagyma
    5 gerezd fokhagyma
    2 sárgarépa
    1 fehérrépa
    olaj
    só, bors
    piros fűszerpaprika
    1 db hegyes erős zöldpaprika
    1 paradicsom
    tejföl

    1 tojás
    3 evőkanál liszt

    Elkészítés:

    A babot és a füstölt húst előző este külön vízbe beáztatjuk.
    Az olajon az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk, félrehúzzuk a tűzről, beleszórjuk a piros fűszerpaprikát, borsot, feldarabolt paradicsomot, a zöldségeket, a kipréselt fokhagymát, kicsit felengedjük, egy kicsit újra főzzük
    (igazi jó pörköltalap lesz), és beletesszük az előző este megáztatott
    babot és a kockákra vágott füstölt húst.
    A sózással vigyázzunk, mert a füstölthús sós.
    Annyi vizet kell ráönteni, hogy ellepje.
    Félpuhára főzzük, ezután kerül bele a kockára vágott friss hús, tovább főzzük.
    Amikor kész, vízzel felengedjük, újra átfőzzük, hogy ne legyen túl sok leve.
    A tojásból és a lisztből kemény tésztát készítünk és elcsipkedjük, vagy aki ezt nem akarja, nokedli keménységű tésztát készítsen és ezt szaggassa bele.
    A hegyes erőspaprikát karikákra vágjuk és tálaláskor a gulyásra szórjuk.
    Aki szereti, még tejföllel is meglocsolhatja.


    ---------------------------------





      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 08:45