JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Füstölt csülkös babgulyás

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Füstölt csülkös babgulyás Empty Füstölt csülkös babgulyás

    Témanyitás  Jolcsi Csüt. Feb. 20 2014, 15:29




    Füstölt csülkös babgulyás


    Füstölt csülkös babgulyás B8O49UcD



    Hozzávalók:

    1 hátsó füstölt csülök (1-1,2 kg),
    50 dkg bab,
    20 dkg zsiradék,
    3 gerezd fokhagyma,
    50 dkg vöröshagyma,
    50 dkg burgonya,
    4 pirospaprika,
    40 dkg vegyes zöldség,
    cseresznyepaprika,
    piros arany,
    liszt a rántáshoz,
    liszt, tojás, só a csipetkéhez


    Elkészítés:

    Előző este beáztatjuk a babot, és a csülköt.
    A csülköt főzés előtt, diónyi darabokra összevágjuk.  
    A csülköt nagyobb edénybe tesszük, hozzárakjuk a babot,
    a megtisztított, megmosott és csíkokra vágott zöldségeket,
    a fokhagymát, a vöröshagymát, és a kockára vágott burgonyát.
    Tehetünk bele kevés piros aranyat, és ízlés szerint cseresznyepaprikát.
    Felöntjük vízzel, és addig főzzük, amíg a csülök és a bab puha nem lesz.

    A felhevített zsíron bő paprikás-fokhagymás rántást készítünk, és
    besűrítjük vele a levest.

    A tojásból, lisztből csipet sóval kemény csipetketésztát gyúrunk.
    Vizet nem teszünk bele.
    A tésztából morzsányi darabokat csipegetünk, és a babgulyásba főzzük.
    Amint a csipetkék feljönnek a felszínre, elkészült a sűrű leves, és
    máris lehet tálalni a laktató egytálételt.


    ------------------------

      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 02:03