Füstölt csülkös babgulyás
Hozzávalók:
1 hátsó füstölt csülök (1-1,2 kg),
50 dkg bab,
20 dkg zsiradék,
3 gerezd fokhagyma,
50 dkg vöröshagyma,
50 dkg burgonya,
4 pirospaprika,
40 dkg vegyes zöldség,
cseresznyepaprika,
piros arany,
liszt a rántáshoz,
liszt, tojás, só a csipetkéhez
Elkészítés:
Előző este beáztatjuk a babot, és a csülköt.
A csülköt főzés előtt, diónyi darabokra összevágjuk.
A csülköt nagyobb edénybe tesszük, hozzárakjuk a babot,
a megtisztított, megmosott és csíkokra vágott zöldségeket,
a fokhagymát, a vöröshagymát, és a kockára vágott burgonyát.
Tehetünk bele kevés piros aranyat, és ízlés szerint cseresznyepaprikát.
Felöntjük vízzel, és addig főzzük, amíg a csülök és a bab puha nem lesz.
A felhevített zsíron bő paprikás-fokhagymás rántást készítünk, és
besűrítjük vele a levest.
A tojásból, lisztből csipet sóval kemény csipetketésztát gyúrunk.
Vizet nem teszünk bele.
A tésztából morzsányi darabokat csipegetünk, és a babgulyásba főzzük.
Amint a csipetkék feljönnek a felszínre, elkészült a sűrű leves, és
máris lehet tálalni a laktató egytálételt.
------------------------