Retro strandos lángos
hozzávalók 6 főre
75 dkg liszt
4 dl víz
1 tk só
1 mk cukor
3 dkg élesztő
A tálaláshoz:
0,5 dl olaj
fél dl víz
3 dundi gerezd fokhagyma
3 dl tejföl
20 dkg reszelt sajt (és ebben az esetben Trappista)
A sütéshez:
1 l napraforgó olaj
elkészítés
Kezdjük a fokhagyma szósszall, mert annak állni kell.
A fokhagymát lereszeljük, vagy fokhagymanyomón átnyomjuk.
Ráöntjük az olajat és a vizet, összekeverjük, állni hagyjuk.
Az élesztőt 1,5 dl meleg vízben egy pici cukorral felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, sózzuk, majd a felfuttatott élesztővel és
a maradék vízzel rugalmas tésztává gyúrjuk.
Lisztezett munkalapra borítjuk, letakarjuk a tállal, és duplájára kelesztjük (kb. egy-másfél óra).
Ha megkelt, másfél centisre nyújtjuk.
Tetszés szerinti formát vágunk-szakítunk belőle, majd újabb 15 percig pihentetjük.
Bő, forró olajban kisütjük.
Ízlés szerint sóval, fokhagymaszósszal, sajttal és tejföllel kínáljuk.
Megjegyzés:
Én a fele mennyiségből készítettem, és 6 db lett belőle. :
--------------------------------
hozzávalók 6 főre
75 dkg liszt
4 dl víz
1 tk só
1 mk cukor
3 dkg élesztő
A tálaláshoz:
0,5 dl olaj
fél dl víz
3 dundi gerezd fokhagyma
3 dl tejföl
20 dkg reszelt sajt (és ebben az esetben Trappista)
A sütéshez:
1 l napraforgó olaj
elkészítés
Kezdjük a fokhagyma szósszall, mert annak állni kell.
A fokhagymát lereszeljük, vagy fokhagymanyomón átnyomjuk.
Ráöntjük az olajat és a vizet, összekeverjük, állni hagyjuk.
Az élesztőt 1,5 dl meleg vízben egy pici cukorral felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, sózzuk, majd a felfuttatott élesztővel és
a maradék vízzel rugalmas tésztává gyúrjuk.
Lisztezett munkalapra borítjuk, letakarjuk a tállal, és duplájára kelesztjük (kb. egy-másfél óra).
Ha megkelt, másfél centisre nyújtjuk.
Tetszés szerinti formát vágunk-szakítunk belőle, majd újabb 15 percig pihentetjük.
Bő, forró olajban kisütjük.
Ízlés szerint sóval, fokhagymaszósszal, sajttal és tejföllel kínáljuk.
Megjegyzés:
Én a fele mennyiségből készítettem, és 6 db lett belőle. :
--------------------------------