Csopaki aprópecsenye
hozzávalók
40 dkg csirkemell-filé
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg gomba
10 dkg zöldborsó
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1 cs petrezselyemzöld
só
bors
elkészítés
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és kisütjük a zsírját.
Félidőben hozzááadjuk a felkockázott hagymát, és üvegesre dinszteljük.
A csirkehúst csíkokra vágjuk és a hagymára dobva fehéredésig pirítjuk, kb 15 percig.
Hozzáadjuk a felszeletelt gombát és a zöldborsót.
Sózzuk, borsozzuk, átkeverjük.
Ezután a felszeletelt zöldpaprikát és paradicsomot, a felaprított petrezselyemzöldet és a fokhagymát tesszük bele.
Kevergetve addig pároljuk, míg a hús megpuhul.
Jobb, ha lefedjük közben.
Petrezselymes burgonya vagy kevés olajon átsütött, főtt burgonya illik hozzá.
hozzávalók
40 dkg csirkemell-filé
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg gomba
10 dkg zöldborsó
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
1 cs petrezselyemzöld
só
bors
elkészítés
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és kisütjük a zsírját.
Félidőben hozzááadjuk a felkockázott hagymát, és üvegesre dinszteljük.
A csirkehúst csíkokra vágjuk és a hagymára dobva fehéredésig pirítjuk, kb 15 percig.
Hozzáadjuk a felszeletelt gombát és a zöldborsót.
Sózzuk, borsozzuk, átkeverjük.
Ezután a felszeletelt zöldpaprikát és paradicsomot, a felaprított petrezselyemzöldet és a fokhagymát tesszük bele.
Kevergetve addig pároljuk, míg a hús megpuhul.
Jobb, ha lefedjük közben.
Petrezselymes burgonya vagy kevés olajon átsütött, főtt burgonya illik hozzá.