JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Brassói aprópecsenye, Janesz részére.

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Brassói aprópecsenye, Janesz részére. Empty Brassói aprópecsenye, Janesz részére.

    Témanyitás  Jolcsi Szomb. Május 26 2012, 19:48





    Brassói aprópecsenye, Janesz részére.



    Brassói aprópecsenye, Janesz részére. Brassoi_apropecsenye



    Hozzávalók:

    1 nagy fakanál zsír
    1 fej fokhagyma
    2 fej vöröshagyma
    60 dkg sovány sertéshús (lapocka), vagy 1 egész csirkemellfilé
    chili, vagy erős paprika, ami el is hagyható

    őrölt bors
    2 kg burgonya
    olaj, a burgonya kisütéséhez

    Elkészítése:

    Egy nagyobb méretű lábosban, (hogy majd beleférjen a sült krumpli is)
    A zsíron megdinszteljük a kockára vágott hagymát.
    Sózzuk, borsozzuk, az erőset is hozzáadjuk, és egy pici vizet öntünk alá, és zsírjára pirítjuk az egészet.
    Beletesszük, az előzőleg apró kockára vágott húst, és
    fehéredéséig pirítjuk, majd felöntjük kevés vízzel.
    Később beletörjük a fokhagymát.
    Többszöri kevergetés mellett készre főzzük, ha kell, akkor mindig csak egy kis vizet öntsünk alá.
    Úgy fejezzük be a főzését, hogy sűrű, szaftos legyen.

    A burgonyát megpucoljuk, és kockákra vágjuk, megmossuk, és lecsepegtetjük róla a vizet.
    Bő forró olajban megsütjük. Külön tálba szedjük, és gyengén sózzuk.

    Mikor kész, akkor a Húsos alapba beleborítjuk, és jól összekeverjük.

    Jó étvágyat hozzá!

    -----------------------------------------------


      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 07:16