JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Gazdag diótorta

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Gazdag diótorta Empty Gazdag diótorta

    Témanyitás  Jolcsi Kedd Aug. 28 2012, 21:29





    Gazdag diótorta


    Gazdag diótorta Diotorta



    hozzávalók

    Tortalaphoz

    5 tojás
    25 dkg darált dió
    15 dkg cukor
    csipetnyi só
    1 kk sütőpor (opcionális)

    Krémhez

    20 dkg darált dió
    1 evőkanál liszt
    2,5 dl tej
    10 dkg cukor
    1 cs vaníliás cukor
    1 citrom reszelt héja
    10 dkg Rama
    Díszítéshez

    2 dl habtejszín
    5 dkg darált dió

    elkészítés

    A tojások fehérjét felverjük, a cukorral kemény habot készítünk, a sárgáit egyenként beledolgozzuk, majd a darált diót is beleforgatjuk.
    (A recept nem ír sütőport, aki ragaszkodik hozzá, tehet bele kb. kávéskanálnyit, a dióval elkeverve.)
    Előmelegített sütőben, 160 °C -on, kikent, lisztezett tortaformában 35-40 perc alatt kisütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!
    Rácson hűtjük ki.
    A krémhez a tejet a cukrokkal és a citromhéjjal tűzre tesszük, s mielőtt felforrna, kevergetve beleszórjuk a liszttel elkevert diót.
    Egyet forralunk rajta, s lehűtjük.
    A margarint habosra kavarjuk, s elegyítjük a diós krémmel.
    A tortát megtöltjük, tejszínhabbal bevonjuk, darált dióval, habrózsákkal díszítjük.
    Az én tortám 26 cm átmérőjű formában készült.




      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 08:40