Gazdag diótorta
hozzávalók
Tortalaphoz
5 tojás
25 dkg darált dió
15 dkg cukor
csipetnyi só
1 kk sütőpor (opcionális)
Krémhez
20 dkg darált dió
1 evőkanál liszt
2,5 dl tej
10 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
10 dkg Rama
Díszítéshez
2 dl habtejszín
5 dkg darált dió
elkészítés
A tojások fehérjét felverjük, a cukorral kemény habot készítünk, a sárgáit egyenként beledolgozzuk, majd a darált diót is beleforgatjuk.
(A recept nem ír sütőport, aki ragaszkodik hozzá, tehet bele kb. kávéskanálnyit, a dióval elkeverve.)
Előmelegített sütőben, 160 °C -on, kikent, lisztezett tortaformában 35-40 perc alatt kisütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!
Rácson hűtjük ki.
A krémhez a tejet a cukrokkal és a citromhéjjal tűzre tesszük, s mielőtt felforrna, kevergetve beleszórjuk a liszttel elkevert diót.
Egyet forralunk rajta, s lehűtjük.
A margarint habosra kavarjuk, s elegyítjük a diós krémmel.
A tortát megtöltjük, tejszínhabbal bevonjuk, darált dióval, habrózsákkal díszítjük.
Az én tortám 26 cm átmérőjű formában készült.
hozzávalók
Tortalaphoz
5 tojás
25 dkg darált dió
15 dkg cukor
csipetnyi só
1 kk sütőpor (opcionális)
Krémhez
20 dkg darált dió
1 evőkanál liszt
2,5 dl tej
10 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
10 dkg Rama
Díszítéshez
2 dl habtejszín
5 dkg darált dió
elkészítés
A tojások fehérjét felverjük, a cukorral kemény habot készítünk, a sárgáit egyenként beledolgozzuk, majd a darált diót is beleforgatjuk.
(A recept nem ír sütőport, aki ragaszkodik hozzá, tehet bele kb. kávéskanálnyit, a dióval elkeverve.)
Előmelegített sütőben, 160 °C -on, kikent, lisztezett tortaformában 35-40 perc alatt kisütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!
Rácson hűtjük ki.
A krémhez a tejet a cukrokkal és a citromhéjjal tűzre tesszük, s mielőtt felforrna, kevergetve beleszórjuk a liszttel elkevert diót.
Egyet forralunk rajta, s lehűtjük.
A margarint habosra kavarjuk, s elegyítjük a diós krémmel.
A tortát megtöltjük, tejszínhabbal bevonjuk, darált dióval, habrózsákkal díszítjük.
Az én tortám 26 cm átmérőjű formában készült.