JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Francia diótorta

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Francia diótorta Empty Francia diótorta

    Témanyitás  Jolcsi Kedd Aug. 28 2012, 21:49





    Francia diótorta


    Francia diótorta Francia-diotorta



    hozzávalók

    5 tojás
    25 dkg darált dió
    15-20 dkg cukor (nekünk elég a kevesebb)
    2 ek rum
    10 dkg rétesliszt
    10 dkg vaj
    csipet só
    csipet szódabikarbóna

    tálaláshoz:
    sárgabaracklekvár vagy vaníliamártás

    elkészítés

    A sütőt bekapcsoljuk, a tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, az oldalát vajjal kikenjük.
    A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük.
    A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük,és a vajjal, majd a rumot is hozzáadjuk, egyneművé keverjük.
    Hozzáadjuk a lisztet , és egyneművé keverjük.
    A tojásfehérjehab harmadával lazítjuk a tojássárgás-lisztes masszát.
    A darált dióban elkeverjük a szódabikarbónát - majd felváltva a tojásfehérjehabbal -, a tojássárgás-lisztes masszához keverjük.
    A habot nagy mozdulatokkal, óvatosan - mint a piskótánál -, hogy ne nagyon törjön a hab össze.
    A kész tésztát a tortaformába (nekem 26 cm átmérőjű van) simítjuk és az előmelegített sütőben készre sütjük.
    Tűpróbával ellenőrizzük!
    A megsült tortát kivesszük a formából, aljáról lehúzzuk a sütőpapírt.
    A tetejét megkenjük 3 ek-nyi lekvárral, diószemekkel díszítjük.
    Hagyjuk kihűlni, csak utána szeljük.
    Pillekönnyű tésztája van!



      Similar topics

      -

      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 08:48