Egy hamisítatlan hamis mézes
Hamis mézes recept
Hozzávalók
25 dkg cukor (barna cukor is lehet)
1/4 liter víz
10 dkg margarin
1 egész tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
liszt, amennyit felvesz
200 g csokoládé
250 g tejszínhab
gyümölcsök ízlés szerint
Elkészítés
A cukrot felolvasztjuk, a karamellt felöntjük vízzel és feloldjuk benne.
A margarint habosra kavarjuk, hozzáadjuk a tojást és a langyosra hűlt szirupot.
Annyi lisztet adunk hozzá a szódabikarbónával együtt, hogy lágy, galuskatésztaszerű masszát kapjunk.
Fűszerezzük fahéjjal, citromhéjjal, majd öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe a tésztát.
Kb. 170 fokon, 40 percig, tűpróbáig süssük.
A csokit vízgőz felett feloldjuk egy kis vajjal, majd ráöntjük a már kissé kihűlt süteményre. Tejszínhabbal és gyümölcsökkel tálaljuk.
Hamis mézes recept
Hozzávalók
25 dkg cukor (barna cukor is lehet)
1/4 liter víz
10 dkg margarin
1 egész tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
liszt, amennyit felvesz
200 g csokoládé
250 g tejszínhab
gyümölcsök ízlés szerint
Elkészítés
A cukrot felolvasztjuk, a karamellt felöntjük vízzel és feloldjuk benne.
A margarint habosra kavarjuk, hozzáadjuk a tojást és a langyosra hűlt szirupot.
Annyi lisztet adunk hozzá a szódabikarbónával együtt, hogy lágy, galuskatésztaszerű masszát kapjunk.
Fűszerezzük fahéjjal, citromhéjjal, majd öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe a tésztát.
Kb. 170 fokon, 40 percig, tűpróbáig süssük.
A csokit vízgőz felett feloldjuk egy kis vajjal, majd ráöntjük a már kissé kihűlt süteményre. Tejszínhabbal és gyümölcsökkel tálaljuk.