JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel

*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

Olcsó, zöld megoldások takarításnál

Jolcsi
    Jolcsi
    Admin

Hozzászólások száma : 5844

Olcsó, zöld megoldások takarításnál Empty Olcsó, zöld megoldások takarításnál

Témanyitás  Jolcsi Hétf. Szept. 24 2012, 15:19

Olcsó, zöld megoldások takarításnál

Olcsó, zöld megoldások takarításnál Kefe

Pénzt takaríthatunk meg, és a környezetet, sőt, a bolygónkat is kímélhetjük az alábbi környezetbarát megoldásokkal:

Egyszerű tisztítószerek

Használjuk a következő jól bevált tisztító-, illetve fertőtlenítő és szagtalanító szereket, hogy a tiszta lakás ne jelentsen egyben mérgező lakást is: ecet, szódabikarbóna, étolaj, bórax.

Ablakmosás ecettel

Egy evőkanál ecetet tegyünk egy liter vízbe, és pumpás flakonból permetezzük az ablakra, majd fényesítsük újságpapírral.

A régi bútor újjáéled

Egy evőkanál citromlé és 2 csésze étolaj keverékével töröljük át a kopott, fényét vesztett bútorokat.

Lefolyótisztítás

Keverjünk össze egy csésze meleg ecetet 1 csésze szódabikarbónával, majd öntsük az eldugult lefolyóba. Takarjuk le egy mosogatóronggyal negyed órára, majd öntsünk rá egy kanna forró vizet.

Általános tisztítószer

Hozzávalók: fél csésze ecet, negyed csésze szódabikarbóna (vagy 2 teáskanál bórax), fél csésze víz. Két teáskanál bórax, 4 evőkanál ecet és 3 csésze meleg víz keverékével fertőtlenítő lemosószert készíthetünk.

Szőnyegtisztító

Egy csésze összetört, szárított fűszernövény, 1 teáskanál őrölt szegfűszeg, 1 teáskanál őrölt fahéj és 2 teáskanál szódabikarbónát keverjünk össze és szórjuk a szőnyegre, majd egy óra elteltével porszívózzuk fel.

A fürdőszobai penész ellen

Egy nedves szivacsra szórt szódabikarbónával dörzsöljük át a fürdőszobai felületeket, majd öblítsük le vízzel. A makacsabb szennyeződéseket először törüljük át ecettel, és csak aztán súroljuk szódabikarbónával.

Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 22:41