Olcsó ünnepi kifli
hozzávalók
A tésztához:
35 dkg liszt
25 dkg Rama
1 tojás
1 dl tejföl
egy csipet só
1 cs vaníliás cukor
A töltelékhez ízlés szerint:
gesztenyemassza, túró, darált dió,vagy lekvár
A forgatáshoz:
porcukor és vaníliás cukor keveréke
elkészítés
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk.
Hozzáadjuk a sót és a vaníliás cukrot, és elegyúrjuk a tojást és a tejfölt.
Kb. fél órát pihentetjük hűvös helyen.
Késél vékonyságúra nyújtjuk, és egy kb. 8 cm átmérőjű kerek szaggató formával (vagy pohárral) kiszaggatjuk.
A tölteléket a tészta közepére halmozzuk, majd erősen feltekerjük és kiflit formázunk belőle.
Magas lángon néhány perc alatt világosra sütjük.
(Vigyázat! Nagyon könnyen túl lehet sütni!)
A forró kifliket vaníliás porcukorba forgatjuk.
hozzávalók
A tésztához:
35 dkg liszt
25 dkg Rama
1 tojás
1 dl tejföl
egy csipet só
1 cs vaníliás cukor
A töltelékhez ízlés szerint:
gesztenyemassza, túró, darált dió,vagy lekvár
A forgatáshoz:
porcukor és vaníliás cukor keveréke
elkészítés
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk.
Hozzáadjuk a sót és a vaníliás cukrot, és elegyúrjuk a tojást és a tejfölt.
Kb. fél órát pihentetjük hűvös helyen.
Késél vékonyságúra nyújtjuk, és egy kb. 8 cm átmérőjű kerek szaggató formával (vagy pohárral) kiszaggatjuk.
A tölteléket a tészta közepére halmozzuk, majd erősen feltekerjük és kiflit formázunk belőle.
Magas lángon néhány perc alatt világosra sütjük.
(Vigyázat! Nagyon könnyen túl lehet sütni!)
A forró kifliket vaníliás porcukorba forgatjuk.