Húsgombóc, levesbe
hozzávalók,
A húsgombóchoz:
200 g darált hús
1 db tojás
só
bors (ízlés szerint)
finomra vágott petrezselyemzöld
Mellé:
húsleves/zöldségleves/erőleves, stb.
levesbetét (cérna tészta, csigatészta, stb.)
elkészítése:
A darált húst összekeverjük az összes hozzávalóval.
Kisebb gombócokat (olyan pinpong labda méretűeket) készítünk.
Kifőzzük a levesben vagy külön vízben.
A forró levest tányérokba szedjük, teszünk bele tésztát és húsgombócot.
Megszórhatjuk aprított petrezselyemzölddel.
Jó étvágyat!
hozzávalók,
A húsgombóchoz:
200 g darált hús
1 db tojás
só
bors (ízlés szerint)
finomra vágott petrezselyemzöld
Mellé:
húsleves/zöldségleves/erőleves, stb.
levesbetét (cérna tészta, csigatészta, stb.)
elkészítése:
A darált húst összekeverjük az összes hozzávalóval.
Kisebb gombócokat (olyan pinpong labda méretűeket) készítünk.
Kifőzzük a levesben vagy külön vízben.
A forró levest tányérokba szedjük, teszünk bele tésztát és húsgombócot.
Megszórhatjuk aprított petrezselyemzölddel.
Jó étvágyat!