JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    ALFÖLDI HÚSGOMBÓC LEVES

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    ALFÖLDI HÚSGOMBÓC LEVES Empty ALFÖLDI HÚSGOMBÓC LEVES

    Témanyitás  Jolcsi Hétf. Feb. 03 2014, 21:23



    ALFÖLDI HÚSGOMBÓC LEVES


    ALFÖLDI HÚSGOMBÓC LEVES U6Mi5fUZ



    Hozzávalók:

    1 fej vöröshagyma
    2 szál sárgarépa
    1 szál fehérrépa
    1 csokor petrezselyem
    só, bors, ételízesítő, olaj
    cérnametélt

    A gombóchoz:

    50 dkg ízlés szerinti darált hús
    1 tojás
    2 gerezd fokhagyma
    só, bors
    kevés zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A vöröshagymát apróra vágjuk és olajban megpirítjuk.
    Hozzáadjuk a kockára vagy karikára vágott zöldségeket és kicsit összepirítjuk.
    Ezután felöntjük vízzel és fűszerezzük.
    Majd miután felforrt a petrezselymet is beletehetjük.

    Amíg fől a leves, a darált húst összekeverjük a tojással,
    a fűszerekkel és az apróra vágott vagy kinyomott fokhagymával,
    kevés zsemlemorzsát is beletéve, végül összegyúrjuk.
    Vizes kézzel, számunkra szimpatikus méretű
    de azért nem túl nagy gombócokat formázunk és a levesbe tesszük.
    Lassú tűzön, készre főzzük.
    Sós vízben kifőzött cérnametélttel, forrón tálaljuk



    -------------------------


      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 05:18