Olaszos csirkeragu
hozzávalók
2 db fél csirkemell filé
1 dl olívaolaj
1nagy fejhagyma
10 dkg bacon szalonna
1 kg krumpli
1 nagy db paradicsom
só
frissen őrölt bors
1 ek oregánó
elkészítés
A húst, a hagymát és a krumplit kockákra vágjuk (nem kell apróra!), a szalonnát pedig csíkokra.
Serpenyőbe halmozzuk az egészet, hozzáadjuk az oregánót és a sót.
Leöntjük olajjal és teljes lángon kevergetve pirítjuk az egészet.
Hozzáadjuk a kis kockákra vágott paradicsomot,
Mikor kezd levet ereszteni, takarékra vesszük, fedőt rakunk rá és lassan pároljuk.
Amikor a hús nagyjából puha (szeretem, ha nem túl puha), megint nagylángon kissé pirítjuk.
Borsot darálunk rá, tálaljuk.
hozzávalók
2 db fél csirkemell filé
1 dl olívaolaj
1nagy fejhagyma
10 dkg bacon szalonna
1 kg krumpli
1 nagy db paradicsom
só
frissen őrölt bors
1 ek oregánó
elkészítés
A húst, a hagymát és a krumplit kockákra vágjuk (nem kell apróra!), a szalonnát pedig csíkokra.
Serpenyőbe halmozzuk az egészet, hozzáadjuk az oregánót és a sót.
Leöntjük olajjal és teljes lángon kevergetve pirítjuk az egészet.
Hozzáadjuk a kis kockákra vágott paradicsomot,
Mikor kezd levet ereszteni, takarékra vesszük, fedőt rakunk rá és lassan pároljuk.
Amikor a hús nagyjából puha (szeretem, ha nem túl puha), megint nagylángon kissé pirítjuk.
Borsot darálunk rá, tálaljuk.