Zöldséges-gombás csirkeragu,
penne tésztával
Hozzávalók:
30 dkg filézett csirkehús
10 dkg füstölt szalonna
1 db vöröshagyma
2-3 marék zöldborsó
2 szál sárgarépa
20 dkg gomba
10 dkg sajt
2 gerezd fokhagyma
bors
só
1 evőkanál étkezési keményítő
1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A szalonnát apró kockára vágjuk, és kisütjük.
Az apró kockára vágott vöröshagymát hozzáadjuk, és megpirítjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, és a préselt fokhagymát.
Kicsit átforgatjuk, és kevés vízzel felengedjük,
Hozzáadjuk a zöldborsót, a gombát és a vékony csíkokra vágott sárgarépát, és az apróra vágott petrezselyem felét.
Ezután ízlés szerint fűszerezzük, sóval, borssal.
Amikor a hús és a zöldségek megpuhultak, 1 púpozott evőkanál étkezési keményítőt kevés hideg vízzel elkeverünk, és a húsra öntjük, sűrűsödésig főzzük, de hagyjuk, hogy jó szaftos maradjon.
Penne tésztával tálaljuk, reszelt sajtot, és petrezselymet szórunk a tetejére.
penne tésztával
Hozzávalók:
30 dkg filézett csirkehús
10 dkg füstölt szalonna
1 db vöröshagyma
2-3 marék zöldborsó
2 szál sárgarépa
20 dkg gomba
10 dkg sajt
2 gerezd fokhagyma
bors
só
1 evőkanál étkezési keményítő
1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A szalonnát apró kockára vágjuk, és kisütjük.
Az apró kockára vágott vöröshagymát hozzáadjuk, és megpirítjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, és a préselt fokhagymát.
Kicsit átforgatjuk, és kevés vízzel felengedjük,
Hozzáadjuk a zöldborsót, a gombát és a vékony csíkokra vágott sárgarépát, és az apróra vágott petrezselyem felét.
Ezután ízlés szerint fűszerezzük, sóval, borssal.
Amikor a hús és a zöldségek megpuhultak, 1 púpozott evőkanál étkezési keményítőt kevés hideg vízzel elkeverünk, és a húsra öntjük, sűrűsödésig főzzük, de hagyjuk, hogy jó szaftos maradjon.
Penne tésztával tálaljuk, reszelt sajtot, és petrezselymet szórunk a tetejére.