Hagymás bab, Janesznak ajánlom!
Hozzávalók:
1 szál házi füstölt kolbász
20 dkg szalonna
50 dkg bab
4 (nagy) fej hagyma
1 evőkanál cukor
1 kávéskanál bazsalikom
1 kis doboz súrített paradicsom
2-3 db babérlevél
só
bors
pirospaprika
Elkészítés:
A babot előző este beáztatjuk.
Majd felrakjuk főni, hozzáadjuk a bazsalikomot, és a babérlevelet, és kissé megsózzuk, és megfőzzük.
Leszűrjük és a levét félrerakjuk.
A szalonnát és a kolbászt felkockázzuk.
A szalonnát kisütjük, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott hagy mát, és üvegesre pirítjuk.
Majd beledobjuk a kockára vágott kolbászt, és egy-két kavarás után a babot is.
Beletesszük a cukrot, a sűrített paradicsomot, és a fúszereket.
Annyi levet öntünk rá, amennyi ellepi. Készre főzzük.
Aki szereti a csípőset, az tehet bele egy kis csilit is.
Jó étvágyat!
Hozzávalók:
1 szál házi füstölt kolbász
20 dkg szalonna
50 dkg bab
4 (nagy) fej hagyma
1 evőkanál cukor
1 kávéskanál bazsalikom
1 kis doboz súrített paradicsom
2-3 db babérlevél
só
bors
pirospaprika
Elkészítés:
A babot előző este beáztatjuk.
Majd felrakjuk főni, hozzáadjuk a bazsalikomot, és a babérlevelet, és kissé megsózzuk, és megfőzzük.
Leszűrjük és a levét félrerakjuk.
A szalonnát és a kolbászt felkockázzuk.
A szalonnát kisütjük, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott hagy mát, és üvegesre pirítjuk.
Majd beledobjuk a kockára vágott kolbászt, és egy-két kavarás után a babot is.
Beletesszük a cukrot, a sűrített paradicsomot, és a fúszereket.
Annyi levet öntünk rá, amennyi ellepi. Készre főzzük.
Aki szereti a csípőset, az tehet bele egy kis csilit is.
Jó étvágyat!