JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Hagymás bab

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Hagymás bab Empty Hagymás bab

    Témanyitás  Jolcsi Kedd Jan. 01 2013, 21:35




    Hagymás bab, Janesznak ajánlom!


    Hagymás bab Hagymas-bab



    Hozzávalók:

    1 szál házi füstölt kolbász
    20 dkg szalonna
    50 dkg bab
    4 (nagy) fej hagyma
    1 evőkanál cukor
    1 kávéskanál bazsalikom
    1 kis doboz súrített paradicsom
    2-3 db babérlevél

    bors
    pirospaprika

    Elkészítés:

    A babot előző este beáztatjuk.
    Majd felrakjuk főni, hozzáadjuk a bazsalikomot, és a babérlevelet, és kissé megsózzuk, és megfőzzük.
    Leszűrjük és a levét félrerakjuk.
    A szalonnát és a kolbászt felkockázzuk.
    A szalonnát kisütjük, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott hagy mát, és üvegesre pirítjuk.
    Majd beledobjuk a kockára vágott kolbászt, és egy-két kavarás után a babot is.
    Beletesszük a cukrot, a sűrített paradicsomot, és a fúszereket.
    Annyi levet öntünk rá, amennyi ellepi. Készre főzzük.

    Aki szereti a csípőset, az tehet bele egy kis csilit is.

    Jó étvágyat!




      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 14:57