Sertésborda hagymás burgonyával
Hozzávalók:
4 szelet sertésborda, /kb. 40 dkg/
80 dkg burgonya,
1 fej vöröshagyma,
1 csomó petruska
pirospaprika,
só,
törött bors,
3 evőkanál olaj vagy zsír
Elkészítése:
A burgonyát karikákra vágjuk és gyengén sózott vízben majdnem puhára főzzük.
Leszűrjük és lecsepegtejük.
Közben a sertésbordákat kiverjük, megsózzuk és paprikás lisztbe mártjuk.
Két evőkanál zsiradékon az apróra vágott hagymát megpirítjuk,
belehalmozzuk a leszűrt burgonyát, sózzuk, borsozzuk, és rádobjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet.
Jól átforgatjuk és fedő alatt melegen tartjuk.
Ekkor sütjük meg egy evőkanálnyi zsiradékon nyílt lángon a sertésbordákat úgy,
hogy piros ropogóssá váljon.
A felhalmozott burgonya mellé tálaljuk a sertésbordaszeleteket.
Savanyúságot adunk hozzá.
----------------------------------------
Hozzávalók:
4 szelet sertésborda, /kb. 40 dkg/
80 dkg burgonya,
1 fej vöröshagyma,
1 csomó petruska
pirospaprika,
só,
törött bors,
3 evőkanál olaj vagy zsír
Elkészítése:
A burgonyát karikákra vágjuk és gyengén sózott vízben majdnem puhára főzzük.
Leszűrjük és lecsepegtejük.
Közben a sertésbordákat kiverjük, megsózzuk és paprikás lisztbe mártjuk.
Két evőkanál zsiradékon az apróra vágott hagymát megpirítjuk,
belehalmozzuk a leszűrt burgonyát, sózzuk, borsozzuk, és rádobjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet.
Jól átforgatjuk és fedő alatt melegen tartjuk.
Ekkor sütjük meg egy evőkanálnyi zsiradékon nyílt lángon a sertésbordákat úgy,
hogy piros ropogóssá váljon.
A felhalmozott burgonya mellé tálaljuk a sertésbordaszeleteket.
Savanyúságot adunk hozzá.
----------------------------------------