Húsvéti foszlós kalács sonkához
Hozzávalók:
- 20 dkg rétesliszt
- 34 dkg simaliszt
- 2 tojássárgája
- 2 evőkanál cukor
- 1 kávéskanál só
- 2 dl langyos tej
- 0,8 dl olaj
- 1 csomag szárított élesztő
Elkészítés:
- A hozzávalókat összegyúrjuk, jól kidagasztjuk, és 1 órán át langyos helyen kelesztjük.
- Ha megkelt, formázzuk - pl. fonjuk - és további fél óráig kelesztjük.
- Hideg sütőbe téve megsütjük.
- már szép színe kezd lenni, megkenjük langyos tejjel a tetejét, és így sütjük készre.
Ebből a mennyiségből két kalácsot szoktam sütni. Több cukrot is tehetünk a tésztába, s akkor édesebb kalácsot kapunk, ami lekvárral nagyon finom reggelire.
-------------------------------------
Hozzávalók:
- 20 dkg rétesliszt
- 34 dkg simaliszt
- 2 tojássárgája
- 2 evőkanál cukor
- 1 kávéskanál só
- 2 dl langyos tej
- 0,8 dl olaj
- 1 csomag szárított élesztő
Elkészítés:
- A hozzávalókat összegyúrjuk, jól kidagasztjuk, és 1 órán át langyos helyen kelesztjük.
- Ha megkelt, formázzuk - pl. fonjuk - és további fél óráig kelesztjük.
- Hideg sütőbe téve megsütjük.
- már szép színe kezd lenni, megkenjük langyos tejjel a tetejét, és így sütjük készre.
Ebből a mennyiségből két kalácsot szoktam sütni. Több cukrot is tehetünk a tésztába, s akkor édesebb kalácsot kapunk, ami lekvárral nagyon finom reggelire.
-------------------------------------