Diós kalács recept
Hozzávalók:
A tésztához:
70 dkg finomliszt
3 dl langyos tej
1 tojás
10 dkg olvasztott vaj
10 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
5 dkg élesztő
csipet só
A tészta lekenéséhez:
baracklekvár
A töltelékhez:
darált dió
cukor
A kalács lekenéséhez:
1 felvert tojás
lklszítése:
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalókkal kidagasztjuk.
Meleg helyen duplára kelesztjük.
A tésztát 4 cipóra vesszük, ujjnyi vastagra kinyújtjuk, lekvárral lekenjük,
cukrozott dióval megszórjuk és feltekerjük, mint a bejglit.
Mind a négynél így járunk el.
Kettőt összetekerünk és kivajazott 2 db kalácsformába tesszük.
1/2 órát még hagyjuk kelni, majd felvert tojással lekenjük és
200°C-on tűpróbáig sütjük.
Hozzávalók:
A tésztához:
70 dkg finomliszt
3 dl langyos tej
1 tojás
10 dkg olvasztott vaj
10 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
5 dkg élesztő
csipet só
A tészta lekenéséhez:
baracklekvár
A töltelékhez:
darált dió
cukor
A kalács lekenéséhez:
1 felvert tojás
lklszítése:
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalókkal kidagasztjuk.
Meleg helyen duplára kelesztjük.
A tésztát 4 cipóra vesszük, ujjnyi vastagra kinyújtjuk, lekvárral lekenjük,
cukrozott dióval megszórjuk és feltekerjük, mint a bejglit.
Mind a négynél így járunk el.
Kettőt összetekerünk és kivajazott 2 db kalácsformába tesszük.
1/2 órát még hagyjuk kelni, majd felvert tojással lekenjük és
200°C-on tűpróbáig sütjük.