30 perc alatt elkészíthető vaníliás kifli
Hozzávalók:
30 dkg liszt
22 dkg vaj
10 dkg darált dió
7 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A porcukrot a szobahőmérsékletű vajjal keverd habosra.
A darált diót vegyítsd a liszthez, majd az egészet szitáld bele a vajas masszába.
Gyúrd össze a tésztát, akkor jó, ha már magától leválik a kezedről.
A tésztából csípj le kisebb darabokat, mindegyiket sodord össze és vágd egyenlő nagyságúra.
Kicsit hajlítsd meg őket, hogy félholdat formázzanak, a végeket pedig csípd össze, hogy hegyesek legyenek. Ügyelj rá, hogy a kiflik mindenhol egyforma vastagok legyenek, különben nem egyformán sülnek meg.
Egy tepsibe tegyél sütőpapírt, helyezd rá a félholdakat, majd 160 fokra előmelegített sütőben süsd készre őket.
Még forrón forgasd meg a süteményt vaníliás cukorban.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
22 dkg vaj
10 dkg darált dió
7 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A porcukrot a szobahőmérsékletű vajjal keverd habosra.
A darált diót vegyítsd a liszthez, majd az egészet szitáld bele a vajas masszába.
Gyúrd össze a tésztát, akkor jó, ha már magától leválik a kezedről.
A tésztából csípj le kisebb darabokat, mindegyiket sodord össze és vágd egyenlő nagyságúra.
Kicsit hajlítsd meg őket, hogy félholdat formázzanak, a végeket pedig csípd össze, hogy hegyesek legyenek. Ügyelj rá, hogy a kiflik mindenhol egyforma vastagok legyenek, különben nem egyformán sülnek meg.
Egy tepsibe tegyél sütőpapírt, helyezd rá a félholdakat, majd 160 fokra előmelegített sütőben süsd készre őket.
Még forrón forgasd meg a süteményt vaníliás cukorban.