JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Trappista sajt házilag

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Trappista sajt házilag Empty Trappista sajt házilag

    Témanyitás  Jolcsi Csüt. Május 23 2013, 22:52

    Trappista sajt házilag


    Trappista sajt házilag JoWYDCUd



    Hozzávalók:

    50 dkg tehéntúró
    1 l zsíros házi tej
    6 dkg vaj
    1db tojás ( a tojás elhagyható, viszont anélkül fehér(ebb) színű lesz a sajtunk)
    1 kávéskanál szódabikarbóna
    1 púpozott kávéskanál só

    Elkészítés:

    A túrót a tejjel együtt odatesszük forrásig főni, nem forraljuk csak jól felmelegítjük.
    Amikor már látszik a savó le is vehetjük a tűzről az edényt,
    majd egy sűrű szitán (tiszta konyharuhán keresztül) leszűrjük a keletkezett savós túrót.

    A konyharuhában egy túró állagú massza marad, ezt beletesszük egy edénybe
    és hozzáadjuk a tojást, vajat, szódabikarbónát, sót, jól összekeverjük.
    Állandó keverés mellett 10 percig melegítjük, míg nyúlóssá, csomómentessé, egyneművé válik.

    Ezt a masszát egy kisebb tálba tesszük, jól összenyomkodjuk, hogy kimenjen belőle a levegő,
    hagyjuk kihűlni egy kicsit.
    Amikor langyos kiborítjuk egy tálra, ilyenkor még kézzel formázható a sajt alakja.
    Megformázzuk és hagyjuk hűlni, száradni egy napig hűvös helyen.
    Másnap a hűtőbe tesszük fogyasztásig.




    ................................

      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 09:17