Mititei (miccs) recept házilag
Hozzávalók
2 kg 30% zsírtartalmú darált sertéshús
2 csapott kávéskanál őrölt köménymag
3 csapott kávéskanál őrölt feketebors
3 kávéskanál morzsolt csombor
(nálunk borsikafű néven kapható)
2 kávéskanál szódabikarbóna
40 gr tisztított, zúzott fokhagyma
kb. 4 kávéskanál konyhasó (izlés szerint)
Elkészítés
Az egész masszát alaposan összegyúrjuk,
majd 8-10 órára /egy napra/ a hűtőszekrényben pihentetjük, érleljük.
Másnap újradarálva aprócska kézzel kolbászkákat formázunk belőle
(nekem már húsdarálóra szerelhető töltőcsövem van,
melyen alakra formázva jön ki, csak méretre kell szabdalni).
Az elkészült kolbászkákat kevés étolajban megforgatjuk és
- vagy azonnal faszénparázson sütjük és fogyasszuk
- vagy lefagyasztva hosszabb időre is eltárolható.
Grillsütőben is süthető.
(az olajos beforgatás azért jó, mert nem fagy össze)
-----------------------
Hozzávalók
2 kg 30% zsírtartalmú darált sertéshús
2 csapott kávéskanál őrölt köménymag
3 csapott kávéskanál őrölt feketebors
3 kávéskanál morzsolt csombor
(nálunk borsikafű néven kapható)
2 kávéskanál szódabikarbóna
40 gr tisztított, zúzott fokhagyma
kb. 4 kávéskanál konyhasó (izlés szerint)
Elkészítés
Az egész masszát alaposan összegyúrjuk,
majd 8-10 órára /egy napra/ a hűtőszekrényben pihentetjük, érleljük.
Másnap újradarálva aprócska kézzel kolbászkákat formázunk belőle
(nekem már húsdarálóra szerelhető töltőcsövem van,
melyen alakra formázva jön ki, csak méretre kell szabdalni).
Az elkészült kolbászkákat kevés étolajban megforgatjuk és
- vagy azonnal faszénparázson sütjük és fogyasszuk
- vagy lefagyasztva hosszabb időre is eltárolható.
Grillsütőben is süthető.
(az olajos beforgatás azért jó, mert nem fagy össze)
-----------------------