Joghurtos ropi -fokhagymás
hozzávalók
30 dkg rétesliszt
1 tojás
2 dl natúr joghurt
10 dkg Rama
2-3 gerezd fokhagyma
só
Tetejére:
szezámmag
1 tojás
elkészítés
A margarint mikróban megolvasztjuk,
belekeverjük a zúzott fokhagymát, 1 egész tojást és a joghurtot.
A liszthez hozzáadjuk a joghurtos keveréket némi só kíséretében, és
nyújtható tésztává gyúrjuk.
Fontos megkóstolni még nyersen, mert a joghurt miatt szinte nyeli a sót.
A sütőt előmelegítjük.
A tésztát vékonyra kinyújtjuk, és pizzaszeletelővel vékony csíkokra vágjuk.
Ezeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük,
lekenjük a maradék 1 tojással, és megszórjuk szezámmaggal (sóval is, ha még igényli).
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés
----------------------
hozzávalók
30 dkg rétesliszt
1 tojás
2 dl natúr joghurt
10 dkg Rama
2-3 gerezd fokhagyma
só
Tetejére:
szezámmag
1 tojás
elkészítés
A margarint mikróban megolvasztjuk,
belekeverjük a zúzott fokhagymát, 1 egész tojást és a joghurtot.
A liszthez hozzáadjuk a joghurtos keveréket némi só kíséretében, és
nyújtható tésztává gyúrjuk.
Fontos megkóstolni még nyersen, mert a joghurt miatt szinte nyeli a sót.
A sütőt előmelegítjük.
A tésztát vékonyra kinyújtjuk, és pizzaszeletelővel vékony csíkokra vágjuk.
Ezeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük,
lekenjük a maradék 1 tojással, és megszórjuk szezámmaggal (sóval is, ha még igényli).
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés
----------------------