Szilvalekvár kevergetés nélkül
A szilvalekvár köztudott, hogy állandó keverést igényel.
Az itt leírtak szerint csupán alig 1 óráig kell keverni.
Hozzávalók
7 kg szilva,
1 kg cukor,
2 dl 10%-os ecet,
Elkészítése
Az edény alját és oldalát olajjal bekenjük, a kimagozott szilvát beleöntjük.
7 kiló szilvához 1 kiló cukrot, és 2 deci 10%-os ecetet veszünk.
A cukrot a szilvára szórjuk, és az ecettel leöntjük.
Keverés nélkül, nagyon kis lángon 6-7 óráig főzzük,
majd végül erős lánggal, állandóan kevergetve még 40-50 percig.
Üvegekbe töltjük, lekötjük és szárazgőzben hagyjuk kihűlni.
Fontos!!!,
hogy egyszer sem szabad megkeverni,
mert ha már egyszer elkezdjük nem lehet abbahagyni!!!
---------------------------
A szilvalekvár köztudott, hogy állandó keverést igényel.
Az itt leírtak szerint csupán alig 1 óráig kell keverni.
Hozzávalók
7 kg szilva,
1 kg cukor,
2 dl 10%-os ecet,
Elkészítése
Az edény alját és oldalát olajjal bekenjük, a kimagozott szilvát beleöntjük.
7 kiló szilvához 1 kiló cukrot, és 2 deci 10%-os ecetet veszünk.
A cukrot a szilvára szórjuk, és az ecettel leöntjük.
Keverés nélkül, nagyon kis lángon 6-7 óráig főzzük,
majd végül erős lánggal, állandóan kevergetve még 40-50 percig.
Üvegekbe töltjük, lekötjük és szárazgőzben hagyjuk kihűlni.
Fontos!!!,
hogy egyszer sem szabad megkeverni,
mert ha már egyszer elkezdjük nem lehet abbahagyni!!!
---------------------------