Csíkos szelet sütés nélkül
Hozzávalók:
2 nagy csomag Albert keksz;
a krémhez:
1 csomag csokis pudingpor (főzős),
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor,
15 dkg cukor,
3 evőkanál liszt,
5 dl tej,
20 dkg sütőmargarin,
kevés rumaroma vagy rum
Elkészítés:
A krémhez a margarin és a rum vagy rumaroma kivételével az alapanyagokat összefőzünk, hogy sima főzött krémet kapjunk. Hűlés után az aromával és a puha margarinnal kikeverjük.
Megfelelő hosszúságú alufóliát előkészítünk, majd a kekszek közé kenjük a krémet úgy, hogy rudat kapjunk. A megkent rudat vagy rudakat becsomagoljuk a fóliába, és szép egyenesre formázzuk. (Ajánlatos legalább 1 napot a hűtőben tartani, hogy a keksz megszívja magát a krémmel, és megpuhuljon.)
Másnap ferdén, kb. 0,5-1 cm-es szeletekre vágjuk. Lehet még a krémbe (módjával) kevés darált diót is tenni.
------------------------------
Hozzávalók:
2 nagy csomag Albert keksz;
a krémhez:
1 csomag csokis pudingpor (főzős),
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor,
15 dkg cukor,
3 evőkanál liszt,
5 dl tej,
20 dkg sütőmargarin,
kevés rumaroma vagy rum
Elkészítés:
A krémhez a margarin és a rum vagy rumaroma kivételével az alapanyagokat összefőzünk, hogy sima főzött krémet kapjunk. Hűlés után az aromával és a puha margarinnal kikeverjük.
Megfelelő hosszúságú alufóliát előkészítünk, majd a kekszek közé kenjük a krémet úgy, hogy rudat kapjunk. A megkent rudat vagy rudakat becsomagoljuk a fóliába, és szép egyenesre formázzuk. (Ajánlatos legalább 1 napot a hűtőben tartani, hogy a keksz megszívja magát a krémmel, és megpuhuljon.)
Másnap ferdén, kb. 0,5-1 cm-es szeletekre vágjuk. Lehet még a krémbe (módjával) kevés darált diót is tenni.
------------------------------