Diétás franciasaláta
hozzávalók 4 főre
30 dkg burgonya (282 kcal)
15 dkg sárgarépa (60 kcal)
10 dkg zöldborsó (90 kcal)
20 dkg alma (60 kcal)
10 dkg sovány túró (80 kcal)
10 dkg savanyú uborka (14 lcaé)
4 dl kefír (240 kcal)
mustár
só
bors
pirosarany
elkészítés
A kockákra vágott sárgarépát, a burgonyát és a zöldborsót enyhén sós vízben puhára főzzük és kihűtjük.
Az almát és a savanyú uborkát is apró kockákra vágjuk és félretesszük.
Ezután elkészítjük a diétás majonézt: kefírt összeturmixolunk mustárral, sóval, borssal és a túróval. (Ízlés szerint kis pirosaranyat keverünk bele, ha összeturmixoltuk.)
Ha elkészült akkor a zöldségekre öntjük, amihez már az uborkát és az almát is hozzáadtuk.
Utolsó lépésként óvatosan összekeverjük.
ajánlat
Szoktam pirosaranyat beletenni, de persze ez kihagyható.
Van, aki citromlevet és egy kis édesítőszert is tesz bele, de nekem nem hiányzott belőle.
Egy adag energiatartalma: kb. 215 kcal.
http://www.nosalty.hu/dietas_franciasalata_recept_48521