Nyári zöldség baconnel és fetával
Hozzávalók:
* 100g zöldbab,
* 200g zöldborsó és fejtett bab keverék,
* 150g enyhén füstölt bacon szalonna darabok,
* 4 ek ecet,
* 100g bébi szilvaparadicsom felezve,
* 100g feta sajt,
* 4 kisméretű tojás
* maroknyi friss mentalevél
Elkészítése:
- Egy nagy fazékban forraljunk vizet és tegyünk bele néhány mentalevet.
- Hozzáadjuk a francia babot, majd 2-3 perc forralás után hozzáadjuk a borsót és a fejtett babot.
- Főzzük tovább 5 percig, majd szedjük ki a zöldséget és alaposan csöpögtessük le.
- A főzővizet újra forraljuk és belepottyantjuk a tojásokat. Azonnal levesszük a tűzről és félretesszük.
- Felforrósítjuk a wok-ot, a bacon szalonna kockákat 2-3 percig sütjük, amíg aranyszínű, ropogós nem lesz. Kanállal kiszedjük.
- A zsiradékhoz adunk 2 evőkanál ecetet és a sercegés után hozzáadjuk a zöldségeket, a bébi paradicsomot és a mentalevelet.
- Keverve sütjük 2 percig, hozzáadjuk a feta sajtot és a maradék ecetet.
A pottyantott tojással tálaljuk.
http://www.anna.hu/gasztronomia/nyari-zoldseg-baconnel-es-fetaval-4284.html