Masnik baconnel
hozzávalók
1 cs mirelit leveles tészta
25 dkg soványabb szeletelt bacon
1 tojássárgája
kb. 5 dkg reszelt sajt
elkészítés
Szobahőmérsékleten felengedjük a levelestésztát.
Lisztezett nyújtódeszkán kb. 1,5 mm vékonyra, - tartva az eredeti téglalap formát - kinyújtjuk,
majdnem olyan hosszúra, mint a baconszelet.
Ráhelyezzük a szalonnacsíkokat (1 lapra 5-6 db fér), a csíkok mentén hosszában elvágjuk a tésztát,
majd keresztbe megfelezzük, kb. 10-12 cm hosszú darabokat kapunk. (a kilógó baconrészt vágjuk le róla)
Kettőt csavarunk rajta, hogy masni formájú legyen (a szalonna felül maradjon).
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, ne szorosan egymás mellé, mert még nőni fog.
A tojássárgáját kikeverjük, megkenjük vele a tészta tetejét, és
ahol nem takarja a szalonna (szalonnát nem kell), kevés reszelt sajtot szórunk rá.
Előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
sütési hőfok: 180°C
hozzávalók
1 cs mirelit leveles tészta
25 dkg soványabb szeletelt bacon
1 tojássárgája
kb. 5 dkg reszelt sajt
elkészítés
Szobahőmérsékleten felengedjük a levelestésztát.
Lisztezett nyújtódeszkán kb. 1,5 mm vékonyra, - tartva az eredeti téglalap formát - kinyújtjuk,
majdnem olyan hosszúra, mint a baconszelet.
Ráhelyezzük a szalonnacsíkokat (1 lapra 5-6 db fér), a csíkok mentén hosszában elvágjuk a tésztát,
majd keresztbe megfelezzük, kb. 10-12 cm hosszú darabokat kapunk. (a kilógó baconrészt vágjuk le róla)
Kettőt csavarunk rajta, hogy masni formájú legyen (a szalonna felül maradjon).
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, ne szorosan egymás mellé, mert még nőni fog.
A tojássárgáját kikeverjük, megkenjük vele a tészta tetejét, és
ahol nem takarja a szalonna (szalonnát nem kell), kevés reszelt sajtot szórunk rá.
Előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
sütési hőfok: 180°C