JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi ITALY Nagydíj *** 05-17-én 13:30 Első Szabadedzés *** 17:00 2. Szabadedzés *** 05-18.-án 12:30 3. Szabadedzés ***16:00 Időmérő *** 05-19.-én 15:00 FUTAM ***

    RAKOTT FASÍRT

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    RAKOTT FASÍRT Empty RAKOTT FASÍRT

    Témanyitás  Jolcsi Hétf. Nov. 05 2012, 22:55




    RAKOTT FASÍRT


    RAKOTT FASÍRT Rakott%20fas%C3%ADrt



    Hozzávalók:

    40 dkg darált hús
    20dkg fűstölt szalonna
    3 zsemlye
    7 db tojás
    4 gerezd fokhagyma
    3 fej vöröshagyma
    70 dkg héjában főtt burgonya
    1 nagy tejföl
    só,bors, pirospaprika
    kevés zsiradék

    Elkészítése:

    Hagymát kevés zsiradékon megpirítom.
    A szalonnát felszeletelem, kisütöm, de nem tulságosan,
    és a kisült szalonna szeleteket kislyukú húsdarálóban ledarálom. (ettől lesz különleges a fasírt)
    Darált húsból, a ledarált szalonnából, a beáztatott, kifacsart zsemlékből, és a fűszerekből,
    3 db tojás hozzáadásával fasírtmasszát készítek.
    Megfőzök 4 db tojást.
    Fele fasírtmasszát egy kiolajozott kisebb tepsibe terítem.
    Erre a karikára vágott krumpli jön, megsózom,
    majd beterítem a hagymával.
    Erre a karikára vágott tojást rétegezek, amit szintén megsózok, és rálocsolom a tejfölt.
    Végül rásimítom a maradék fasírtmasszát és a tetejét meglocsolom a súltszalonna zsírjával.
    Lassú tűzön kb 40-50 perc alatt készre sütöm.





      Pontos idő: Vas. Május 19 2024, 13:49