Borsos tokány
Hozzávalók:
1 kis fakanál zsír
15 dkg húsos szalonna
2 fej vöröshagyma
60 dkg marhahús, vagy sertés
1 dl fehér bor ( el is hagyható)
chili, vagy erős paprika, ami el is hagyható
só
őrölt bors
Elkészítése:
Vékony csíkokra vágjuk a szalonnát, melyet a zsíron megpirítunk.
Hozzáadjuk a kockára vágott vöröshagymát, és azzal tovább dinszteljük.
Sózzuk, borsozzuk, az erőset is hozzáadjuk, és egy pici vizet öntünk alá, és zsírjára pirítjuk az egészet.
Beletesszük, az előzőleg vékony csíkokra vágott húst, és a fehérbort.
A hús fehéredéséig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje.
Készre főzzük.
Tört burgonyával tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
------------------------------------------
Hozzávalók:
1 kis fakanál zsír
15 dkg húsos szalonna
2 fej vöröshagyma
60 dkg marhahús, vagy sertés
1 dl fehér bor ( el is hagyható)
chili, vagy erős paprika, ami el is hagyható
só
őrölt bors
Elkészítése:
Vékony csíkokra vágjuk a szalonnát, melyet a zsíron megpirítunk.
Hozzáadjuk a kockára vágott vöröshagymát, és azzal tovább dinszteljük.
Sózzuk, borsozzuk, az erőset is hozzáadjuk, és egy pici vizet öntünk alá, és zsírjára pirítjuk az egészet.
Beletesszük, az előzőleg vékony csíkokra vágott húst, és a fehérbort.
A hús fehéredéséig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje.
Készre főzzük.
Tört burgonyával tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
------------------------------------------